Gündem

Deprem uzmanı Prof. Naci Görür: Sanıyorum şimdi risk daha da artmış olabilir

Prof. Görür, Silivri'de meydana gelen 4.6 büyüklüğündeki depreminin beklenen İstanbul depremine neden olacak fay kolunda geliştiğine dikkat çekti

26 Eylül 2019 18:24

İstanbul Silivri'de 24 Eylül günü meydana gelen 4,6 büyüklüğündeki depreme neden olan fay kolunun, beklenen İstanbul depremine neden olacak fay kolu ile aynı olduğu ve kolu etkileyerek gerilimi yükseltebileceği uyarısında bulunan Yerbilimci Prof. Naci Görür, bugün yaşanan depremin ardından "Keşke haklı çıkmasaydım. Sanıyorum şimdi risk daha da artmış olabilir" ifadelerini içeren bir mesaj paylaştı. 

Uzun yıllar TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi Başkanı olarak görev yapan ve hâlâ Bilim Akademisi Üyesi olan Görür, İstanbul'da meydana gelen 5,8 büyüklüğündeki depremin ardından "Hatırlarsanız dünkü depremin sıkıntılı olduğunu söylemiş huzursuz olduğumu belirtmiştim. Küçük bir deprem de olsa büyük deprem beklediğimiz fay kolunun batı ucunda olması nedeniyle bu koldaki dinamikleri etkileyebileceğini açıklamıştım. Keşke haklı çıkmasaydım. Sanıyorum şimdi risk daha da artmış olabilir. Hepimiz ve yöneticilerimiz daha da dikkatli olmalıyız. Evimizde gerekli önlemleri almalıyız" dedi.

Görür, salı günü (24 Eylül) yaşanan depremin ardından sosyal medyadan şu mesajları paylaşmıştı: