6 Şubat depremlerinde 35 kişinin yaşamını yitirdiği Ezgi Apartmanı'nda kolon kestikleri iddia edilen pastane sahiplerinin avukatlığını Ersan Şen'in üstlenmesi tepki çekti. Babala TV'nin sahibi Oğuzhan Uğur, deprem bölgesinde yaptıkları özel programdan bir kesiti sosyal medya hesabından paylaşarak Ersan Şen'e tepki gösterdi. Ardından Oğuzhan Uğur, vahşice katledilen Münevver Karabulut'un ailesinin de avukatı olan Dr. Rezan Epözdemir'e davaya müdahil olma çağrısı yaptı.
Uğur paylaşımında şu ifadeleri kullandı:
"Rezan Bey’e açık çağrımdır. Sayın Rezan Epözdemir, sizin de bildiğiniz üzere Ezgi Apartmanı deprem sonrasında, gerek izinsiz yapılan tadilatları, gerek delik deşik edilen perde betonları, gerekse buna göz yuman yetkilileriyle kasıtlı birçok mağduriyetin ve ihmalin başlığı olmuş durumda. Deprem döneminde hiçbir bedel talep etmeden onlarca deprem mağdurunun yanında olduğunuzu da biliyoruz. Devletin bilirkişi tayin ettiği kurumlarca suçlu görülen, kasten adam öldürmekle suçlanan firari kişilerin bulunması ve hak ettikleri cezayı almaları için, ben ve hayatını kaybedenlerin aileleri bu davada yanımızda olmanızı diliyoruz. Sizden ricam, diğer tüm mağduriyetlere emsal olması adına Ezgi Apartmanı’nda hayatını kaybeden 36 canın ailelerinin yürüttüğü bu haklı davalarına müdahil olmanızdır. Duruma sessiz kalmayacağınıza eminim. Saygılarımla."
Epözdemir'den yanıt
Uğur'un çağrısına yanıt veren Rezan Epözdemir de paylaşımında şu ifadeleri kullandı:
"Sevgili Oğuzhan Uğur, öncelikle bu konudaki hassasiyetiniz ve çabalarınız için sizi kutluyorum. Bu süreçte depremzedelerin hayatına nasıl dokunduğunuzu büyük bir umutla takip ettik. Biz de depremle ilgili katıldığımız yardım yayınlarında hukuki sürecin de sonuna kadar takipçisi olacağımızı ve hukuki sorumluluğu olan tüm faillerin emsal mahiyette cezalandırılmaları için bu davalara sosyal sorumluluk projesi olarak bakacağımızı ifade etmiştik. Bu kapsamda, halihazırda aile üyelerini kaybetmiş birçok depremzede ailenin dosyasına avukat sıfatıyla bakıyoruz ve bu soruşturmalarda mağdur aile vekilliği yapıyoruz.
Ezgi apartmanı dosyası da bu davalardan bir tanesi olacaktır. Bu vesile ile bu dosyada da an itibariyle hiçbir talebimiz olmadan talep eden bütün mağdur ailelerin avukatlığını yapacağız ve onların adalet mücadelesine nefes olmaya çalışacağız. Maddi gerçeğin ortaya çıkması, kamu vicdanının rahatlaması ve adaletin tecellisi için birlikte mücadele vereceğimizden hiç endişeniz olmasın, sorumlular hak ettikleri cezaları alacaklar. Üstünlerin hukuku değil, hukukun üstünlüğü egemen olacak."
Epözdemir'in paylaşımını alıntılayan Uğur ise "Hiç şüphem yoktu. Şahsım ve mağdur aileler adına tekrar tekrar teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.
Uğur'a reklam eleştirisi
Uğur'un Epözdemir hakkında yaptığı paylaşım sosyal medyada reklam yapma eleştirisi aldı.
Gazeteci Alican Uludağ, "Türkiye'de reklama ihtiyaç duymadan hukuku savunan binlerce avukat var. Onlar sanki işini yapamıyormuş, sanki tek kurtarıcı Avukat Bey'miş gibi ondan yardım istemek diğer hukukçulara haksızlıktan öte saygısızlık olur. Oğuzhan Bey, popüler dosyaları kullanarak reklama gerek var mı?" diye yazdı.
Avukat Serkan Göktürk de "Mağdur vatandaşlara yardım mı ediyorsunuz yoksa reklam yasağını delip bir avukatın reklamını mı yapıyorsunuz karar verin önce. Bölgede çalışan davaları takip eden ya da edecek avukat yok mu zannediyorsunuz?" tepkisini gösterdi.
Avukat Eylül Şebnem Kıran da "Pardon da Rezan Bey nasıl hiçbir bedel talep etmeden 'onlarca' mağdura yardım etmiş? Durumu baroya bildirmiş mi? Avukatlık Kanunu hakkında bir fikri var mıymış? Reklam yasağının içinden geçip bu şekilde PR yapmanız berbat. Çok yüce gönüllü meslektaşımız Rezan Bey buyursun onlarca ücretsiz işinin izahını versin biraz da bunu konuşalım" dedi.
Avukat Oğuzhan Aslan da, Uğur'un yaptığının reklam olduğunu belirterek şunları yazdı:
"Güzel kardeşim; sen bir avukat olmadığın için, meseleye bir vatandaş gibi duygusal olarak yaklaşabilirsin. Bu da doğaldır. Ancak bir avukatın hukuki yardımını talep etme yöntemi bu değildir ve olmamalıdır. Bu, bir avukatın reklamını yapmaktan öte bir durum değildir. Ve Türkiye’de avukatların reklam yapması yasak olduğu gibi, başkalarının avukatın reklamını yaptığı hallerde, ilgili avukatın buna müdahale ederek reklam niteliği taşıyan faaliyeti engellemesi gerekir."
Avukatlık Kanunu'nun 55. Maddesinde; “Avukatların iş elde etmek için, reklam sayılabilecek her türlü teşebbüs ve harekette bulunmaları ve özellikle tabelalarında ve basılı kâğıtlarında avukat unvanı ile akademik unvanlarından başka sıfat kullanmaları yasaktır” deniliyor. |