Gündem

Deprem bölgesine 69 milyon TL'lik konak

Konak en geç 370 gün içinde tamamlanacak

Adıyaman arşiv

11 Ocak 2024 10:24

Şubat 2023 depreminden en çok etkilenen kentlerden biri olan ve Ocak 2024 itibarıyla halen barınma, su ve eğitime erişim sorunu yaşanan Adıyaman’a 69,2 milyon TL’ye hükümet konağı inşa ettirilecek. Deprem konutlarının halen tamamlanamadığı kentte inşasına başlanan konak, en geç Ocak 2025’te tamamlanacak.

BirGün'den Mustafa Bildircin'in haberine göre, toplam 4 bin 85 binanın hasar aldığı, depremin üzerinden geçen 11 aya rağmen depremzedelerin en temel alanlarda dahi sorunlarının devam ettiği Adıyaman’a inşa ettirilen hükümet konağının maliyeti belli oldu. Konağın inşası için 9 Ocak’ta sözleşme imzalandı.

Adıyaman İl Özel İdaresi, Tut ilçesine inşa edilmesi planlanan hükümet konağına yönelik ihalenin onayını 11 Nisan’da aldı. İhalenin, 8 Mayıs’ta İl Özel İdaresi’ne bağlı Plan Proje Yatırım ve İnşaat Müdürlüğü koordinesinde gerçekleştirileceği duyuruldu. Ancak 8 Mayıs’ta iptal edilen ihale, 27 Aralık’ta düzenlendi. 27 Aralık’ta Adıyaman İl Özel İdaresi Plan Proje Yatırım ve İnşaat Müdürlüğü’nce düzenlenen ihalede sona gelindi. Müdürlük ile Serhat Müteahhitlik İnşaat ile 9 Ocak’ta anlaşma yapıldı.

Anlaşmanın Adıyaman İl Özel İdaresi’ne maliyetinin, 69 milyon 250 bin TL olduğu bildirildi. Konağın tamamlanma süresi ise şirkete yer teslimi itibarıyla en geç 370 gün olarak belirlendi.