Gündem

Deneyimli pilottan İstanbul Havalimanı'nı kullanacak yolculara tavsiye: Yanınzda peynir ekmek götürün

"Yiyecek o kadar pahalı ki yerde çalışanlar uçaktan alışveriş yapmaya çalışıyor"

29 Mayıs 2019 11:24

Eski askeri pilot Bahadır Altan, inşaatı sırasında işçi ölümleriyle gündeme gelen ve açılışının ardından uçuş güvenliğiyle tartışma konusu olan İstanbul Havalimanı'nını kullanacak yolculara bir takım uyarılarda bulundu. Altan, "Bir kere yolcular yanlarında peynir ekmek götürsünler. Orada bir öğün yemek 100 lira civarında" dedi.

Gazete Duvar'dan Nuray Pehlivan'ın haberine göre, Pilot Altan, havalimanında yiyeceklerin çok pahalı olduğunu, yerde çalışanların dahi uçaktan alışveriş yaptığını belirterek, "Terminalde daha pahalı olduğundan gelip uçaktan sandviç almaya çalışıyorlar. Çalışanların bir yemekhanesi bile yok hâlâ. Orada yemek yemeye kalkarsa maaşının önemli bir kısmını verecek işçiler. Her şey çok pahalı" dedi. Ulaşımın da problem arz ettiğini söyleyen Altan, "Ulaşım en büyük problem, toplu taşıma adına birkaç yerden otobüs dışında ki o da çok pahalı taksiyle gitmeye kalktığınızda uçak bileti kadar para ödeniyor" diye konuştu.

Altan ayrıca şunları kaydetti:

"Bence yolcular bir sorunla karşılaştıklarında tepkisini dile getirip gazetelere sosyal medyaya anlatmalı. Yani pilotlar konuşamıyor, hostesler konuşamıyor, yerdeki işçiler konuşamıyor işimizden oluruz diye, ama yolcuların korkacak bir şeyi olmamalı. Yolcular gelip anlatmalılar, sizler böyle ihbar kanalları üretmelisiniz. Arayıp gazetecilere anlatmaları lazım. Yanlışlıklar ancak böyle kamuoyu baskısı ile düzelir."

TIKLAYIN - Uzun ve eğimli taksi yolları, yanan tekerlekler, yüksek irtifada uçağa çarpan kuşlar; pilotlar İstanbul Havalimanı'nı anlatıyor