Gündem

Denetimli serbestlik başvurusu 3. kez reddedildi; Arin bebek hâlâ cezaevinde

"Zihinsel ruhsal gelişimini sağlıklı bir ortamda sağlayamadığım için bu durum beni kahrediyor"

10 Şubat 2019 07:32

Mardin Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’nda 19 aylık astım hastası bebeği Arin ile kalan Esma Yılmaz’ın infaz hakimliğine yaptığı denetimli serbestlik başvurusu 3.kez reddedildi. Avukatı aracılığıyla kamuoyunu bilgilendiren anne Yılmaz, “Bebeğimin fiziksel, zihinsel ruhsal gelişimini sağlıklı bir ortamda sağlayamadığım için bu durum beni kahrediyor" dedi.
 
Cumhuriyet'ten Zehra Özdilek'in haberine göre, Şanlıurfa Cezaevi'nde kalan anne Esma Yılmaz yaklaşık 3 ay önce Mardin Cezaevi'ne sevk edildi. Şanlıurfa İnfaz Hakimliği tarafından denetimli serbestlik başvurusu reddedilen Yılmaz Mardin Cezaevi'nde de denetimli serbestlik başvurusu yaptı. Mardin İnfaz Hakimliği denetimli serbestlik talebini reddettiği gerekçeli kararında anne Esma Yılmaz'ın "örgüte bilerek isteyerek yardım etme" suçunu işlediği gerekçesiyle cezasını infaz ettiği ifade edildi. Kararda Yılmaz'ın denetimli serbestlik şartlarına uymadığı gerekçesiyle Gözlem Kurulu Başkanlığı tarafından rapor hazırlanmadığına değinilerek bu aşamada talebin reddine karar verildiği belirtildi.
 
"Arin ring aracında bayıldı"
 
Avukatı aracılığıyla durumu hakkında bilgi veren Esma Yılmaz 19 aylık bir bebeği bir yatak ve bir sandalye üzerine oturtarak aylar geçirmesini beklemenin ne ölçüde doğru olduğunu bilmediğini söyleyerek, "Kızımın hareket alanını sınırlayamıyorum. Sınırlayamadığım içinde daha fazla hasta oluyor. İlaç daha fazla kullanıyor. Şanlıurfa Cezaevi' ndeyken Ring aracında hastaneye götürmeye çalıştım araç havasız olduğu için bayıldı. Bir daha da hastaneye götürmeye cesaret edemedim. Anne olarak böyle bir çıkmazın içinde olmak benim de psikolojimi altüst etti" dedi.
 
"Beslenmesinde sorun varmış"
 
Baba Mihdi Yılmaz da eşinin ve kızı Arin'in sorunlarının devam ettiğini dile getirerek, "Sadece Arin değil 4, 5 tane daha çocuk var. Koşullar aynı. Hastalığı aynı devam ediyor. İki kere infaz memuruyla beraber ben hastaneye götürdüm. İlaçları veriliyor. Bu ilaçların yan etkileride olabiliyor. Bir anda dengesi bozulup düşüyormuş. Ben kendi elimle doktora götürdüm. Beslenmesinde sorun olduğu için bunlar yaşanıyormuş” ifadelerini kullandı.
 
"Burası beş yıldızlı otel değil"
 
Açık görüşe gittiğinde çok sıkıntılı geçtiğine değinen Mihdi Yılmaz şöyle devam etti, "Görüşler çok ilkel, ayakta yapıyoruz. ‘Burası 5 yıldızlı otel değil ne bekliyorsunuz’ diyorlar Bize kötü davranıyorlar. Eşlerimize, çocuklarımıza ceza verirler, onları görmemizi engellerler diye sesimizi çıkaramıyoruz. Eşim Urfadan Mardin'e geldi geleli 25 dakikadan fazla telefon görüşü yapamadım. Normalda 45 dakika hakkımız. Evdeki çocuklar perişan biz perişanız. Arin dışında 3 çocuğumuz daha var. Anneanneleriyle beraber bakıyorum. Biz kendimizi anlatmaktan yorulduk artık."