Gündem

DP'li Aksoy iddia etti, Ülker yalanladı: Suriye'de fabrikamız yok, ama marka ihlali var

06 Temmuz 2023 19:02

T24 Haber Merkezi

Demokrat Parti (DP) Genel Başkan Yardımcısı İlay Aksoy, Suriye'de Ülker ürünleri satıldığını iddia ederken, bazı ürün görüntüleri eşliğinde "Ülker'in Halep'te fabrikası mı var" diye sordu. Ülker'den yapılan açıklamada ise, "Suriye'de herhangi üretim tesisi veya fabrikalarının olmadığı, ancak marka adı haksız kullanılarak marka ihlali yapıldığı, buna karşı yerel ve uluslararası düzeyde hukuki adımlar atıldığı" vurgulandı.

DP Genel Başkan Yardımcısı  Aksoy, Suriye’nin başkenti Şam’a gitti. Başkent'te bir alışveriş merkezine giren Aksoy, Ülker markalı ürünlerin üzeri kapatılarak satıldığını iddia etti. Bazı ürünlerin arkasında 'Halep'te üretilmiştir' ibaresine dikkat çeken Aksoy, "Hani Suriye'ye ambargo vardı? Ülker'in Halep'te fabrikası mı var?" sorularını sormuştu. 

Türkiye'de sığınmacı ve kaçak krizi büyürken, konuyu takip eden DP Göç ve Sosyal Politikalardan Sorumlu Genel Başkanı Yardımcısı İlay Aksoy, iç savaş/çatışmaların sürdüğü Suriye’nin başkenti Şam’a gitti. Sosyal medya hesabından Şam’daki gündelik yaşamdan görüntüleri aktaran Aksoy, Suriye'de gittiği bir alışveriş merkezinden video görüntüler paylaştı. Markette satılan ürünlerin arkasında Ülker'in ambleminin olduğunu gösteren Aksoy, "ambargo nedeniyle bu ürünlerin Suriye'ye hangi yollardan girdiğini" sordu.

“Dondurma markasının Ülker olduğunu gördük”

Demokrat Partili Aksoy, sosyal medya hesabından paylaştığı videoda şu ifadeleri kullandı:

"Şam'da alışveriş merkezine geldik. Çok ilginç bir şey gördük burada. Dondurma alalım dedik ve dondurma markasının Ülker olduğunu gördük."

"İşin ilginç tarafı bütün markaların üzerine stikerlar koymuşlar. Ülker markalı ürünlerin arkasında 'Halep'te üretilmiştir' yazıyor? Ülker'in Halep'te fabrikası mı var?"

"Hatta başka bir şey de var. Tüm Ülker markalarının üzerinde isimleri kazı kazan gibi kapatılmış ve altından Ülker çıkıyor."

“Hani ambargo vardı?”

"Peki şunu sormak lazım: Hani Suriye'ye mal göndermemek için ambargo vardı? Hangi yollarla geliyor bunlar?"

Ülker'den yalanlama: Marka ihlali var, hukuki adımlar atıldı

Bu iddiaya Ülker'den gelen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Ülker’in Suriye’de herhangi bir fabrikası ya da üretim tesisi bulunmadığı gibi, Türkiye’de veya dış pazarlarda dondurma kategorisi altında hiçbir faaliyeti olmadığını özellikle belirtmek isteriz. Olayda Markamızın haksız kullanıldığı ve marka ihlali olduğu anlaşılmıştır. Bu haksız kullanıma son verilmesi için 2022 yılından itibaren yerel ve uluslararası alanda tüm hukuki adımlar atılmıştır ve halen süreç tarafımızdan titizlikle takip edilmektedir. Kamuoyuna saygı ile duyurulur.”