Dünya

Demokrat Kongre üyesi: Biden beni tanımadı, Trump'ın yenilebilmesi için yarıştan çekilmeli

Biden'a kendi partisinden gelen adaylığı bırakma çağrıları artmaya devam ediyor

21 Temmuz 2024 08:36

T24 Dış Haberler

ABD'de Demokrat Kongre üyesi Seth Moulton, yakın zamanda yapılan bir etkinlikte Başkan Joe Biden'ın kendisini tanımadığını söyledikten sonra bir kez daha 81 yaşındaki liderin başkan adaylığından çekilmesi için çağrı yaptı.

Washington'da Massachusetts eyaletini temsil eden Moulton, geçen ay Biden'ın gösterdiği kötü canlı yayın tartışmasından sonra kendisine adaylıktan çekilmesi için çağrı yapan ilk isimlerdendi. Moulton, cuma günü Boston Globe'a sert bir köşe yazısı yazarak Biden'a uyguladığı baskıyı artırdı. 

Moulton, Biden'la 6 Haziran'da küçük bir grupla birlikte Normandiya Çıkarması'nın 80. yıl dönümü için Normandiya'da bir araya geldiklerini söyledi. "İlk kez beni tanınmıyormuş gibi duruyordu" diyen Demokrat, "Tabii ki bu yaşlanan herkesin yaşayabileceği bir şey, ancak tartışma yayınını izledikten sonra Normandiya'da yaşananın daha büyük bir problemin parçası olduğunu itiraf etmek zorundayım" diye devam etti. 

Moulton, "Bunu anlamak çok yıkıcıydı; umrumda olan bir insanın zor gece geçirmiş olmasından değil, ama Biden'ın kasımda Trump'ı yenmesi her şey için belirleyici olacak" yazdı.

Moulton, "Amerika'nın onun kazanmasına ihtiyacı var. Ben artık bunu yapabileceğinden emin değilim. Başkan yarıştan çekilmeli" ifadelerini kullandı. 

Geçen cumartesi günü Cumhuriyetçi Parti'nin adayı ve eski Başkanı Donald Trump'a bir suikast girişiminde bulundu. Suikast girişimi kısa süreliğine Biden ile ilgili tartışmaları arka plana atsa da, adaylık tartışmaları günler içinde tekrar alevlendi. Moulton, "Saldırı şimdilik ulusal gündemi değiştirdi ama temel olgular değişmedi: Biden, kritik salıncak eyaletlerde Trump'ın gerisinde ve henüz stratejisi değiştireceğini/değiştirebileceğini gösteremedi" yazdı.

Bir başka Demokrat Kongre üyesi olan Adam Smith de cumartesi günü daha sert bir açıklama yaparak, "Başkan'ın kampanya ekibi, adaylığına izin vererek görevini kötüye kullanıyor" dedi.

Biden'ın sağlık durumu ile ilgili tartışmaların yoğunlaşmasıyla adaylıktan çekilmesi için parti içinden gelen çağrılar arttı. ABD basınına göre eski Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi ve eski Başkan Barack Obama da Biden'ın adaylığıyla ilgili endişelerini dile getirdi.