Dünya

Demokrat başkan aday adayı Sanders: Hitler yönetime bir nefret dalgası sayesinde gelmişti, o kanserin burada büyümesine izin veremeyiz

07 Ağustos 2019 07:55

T24 Dış haberler

Baba tarafından birçok aile bireyini Adolf Hitler yönetimindeki Nazi Almanyası tarafından yapılan Yahudi soykırımında kaybeden Demokrat Parti başkan aday adayı ve Vermont Senatörü Bernie Sanders, Hitler'in de ırksal ve dini azınlıklara karşı bir nefret dalgasıyla yönetime geldiğini hatırlattı. 

Sanders, geçen hafta sonu ABD'de 29 kişinin hayatını kaybetmesine sebep olan Dayton ve El Paso'daki saldırıların ardından Twitter üzerinden açıklamalarda bulundu.

Demokrat Parti'nin 2020 seçimlerindeki başkan adayını belirleyecek ön seçimler için yapılan anketlerde Joe Biden'ın arkasında ikinci sırada bulunan Sanders, "Babamın ailesinin çoğu Hitler'in beyaz ırkın üstünlüğüne inanan rejimi tarafından acımasızca katledildi. Bu rejim ırksal ve dini azınlıklara karşı bir şiddet ile nefret dalgası sayesinde yönetime geldi. O kanserin burada büyümesine izin veremeyiz" ifadelerini kullandı. 

El Paso'daki silahlı saldırganın yazdığı iddia edilen bir "manifesto" saldırıdan kısa süre önce internette yayılmıştı. "Manifesto"da "Hispaniklerin Texas'ı işgal ettiği" yazıyordu. Birçok ABD'li basın organı bu "manifesto"da kullanılan ifadeler ile ABD Başkanı Donald Trump'ın kullandığı dil arasında benzerlikler olduğunu ifade etmişti.