Gündem

Demirtaş'tan 'seçimin güvenliği jandarma ve polisimize emanet' diyen Bakan Soylu'ya yanıt: İşte tam da bu nedenle...

14 Ocak 2023 16:59

T24 Haber Merkezi

Edirne F Tipi Cezaevi'nde tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, "Seçimin güvenliği jandarma ve polisimize emanettir" açıklamasını yapan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya yanıt verdi. "İşte tam da bu nedenle, seçimlerle ilgili en önemli konu budur" açıklamasını yapan Demirtaş, "Seçim güvenliğini bunlara bırakamayız" ifadesini kullandı.

İçişleri Bakanı Soylu, 81 il emniyet müdürü ile bir araya geldiği toplantıda, seçim dönemine girildiğini belirterek, "Seçim dönemini manipüle etmek isteyen çok anlayışla karşı karşıya kalacağınızı unutmayınız. Seçimin güvenliği jandarma ve polisimize emanettir" demişti.

Demirtaş, sosyal medya hesabı twitter'dan paylaşım yaptı. Demirtaş, daha önce yaptığı 2023'ün ilk paylaşımında, "seçim kampanyamızın startını verelim" diye yazmıştı. Son günlerde artan mesajlarına bir yenisini ekleyen Demirtaş, bu kez Soylu'nun açıklamasına yanıt verdi.

Bakan Soylu'nun açıklamasını sosyal medyadan alıntılayarak "Seçim güvenliğini bunlara bırakamayız" yanıtını yazan Demirtaş, paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

"İşte tam da bu nedenle, seçimlerle ilgili en önemli konu budur. Bütün siyasi aktörler bu konuyu, partiler üstü bir yaklaşımla hep birlikte ele almalı. Seçim güvenliğini bunlara bırakamayız"

TIKLAYIN | İçişleri Bakanı Soylu: Seçimin güvenliği jandarma ve polisimize emanettir