Seçim 2023

Demirtaş'tan, danışmanına destek mesajı

13 Nisan 2023 11:18

Edirne F Tipi Cezaevi'nde tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ile Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Selçuk Mızraklı’dan, Yeşil Sol Parti Adana Milletvekili adayı Ferhat Kabaiş’e destek mesajı geldi.

Uzun yıllar boyunca Demirtaş’ın aktif danışmanlık görevini yürüten Kabaiş, mesajı Twitter hesabından paylaştı.


Demirtaş’ın el yazısıyla, Adana seçmenlerine hitaben yazılmış olan mesaj şöyle:

"Merhaba değerli kardeşlerim, hepinizi yürekten selamlıyoruz.

Bu zulüm yıllarını içeride dışarıda hep beraber direnerek geçirdik ve inşallah artık özgürlüğün kapısını araladık. Bu seçimde Adana’da tarih yazacağınıza inanıyoruz. Tüm adaylarımız gibi değerli Ferhat Vekilimizi de önce Allah’a sonra size emanet ediyoruz.

Seçim gecesi Adana’nın sandık sonuçlarının göğsünüzü kabartıp hücremizi aydınlatacağından şüphemiz yoktur.

Hepinize kolaylıklar, başarılar dilerken bir kez daha içten, sıcak selam, sevgilerimizi gönderiyoruz.
An serkeftin an serkeftin. (Ya kazanacağız ya kazanacağız.)

Selahattin Demirtaş
Selçuk Mızraklı
Edirne Cezaevi"

Ferhat Kabaiş kimdir?

14 Mayıs milletvekili seçimlerinde Yeşil Sol Parti’den Adana 2. sıra milletvekili adayı Kabaiş, 1981'de Diyarbakır’da doğdu. İlkokulu ve liseyi Adana’da okudu. Adana Çukurova Üniversitesi Eğitim Fakültesi mezun olarak Diyarbakır ve Adana köylerinde öğretmenlik yaptı.

Kabaiş, 2012'den 2015'e kadar, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde çalışma yürüten Anayasa Uzlaşma Komisyonunda görev yaptı. Daha sonra, Demirtaş'ın yakın danışmanı olarak aktif görev yürüttü.

2018'de danışmanlık görevinden ayrılan Kabaiş,  adaylık için istifa ettiği zamana kadar Ankara ve Adana’da öğretmenlik yaptı. Bir kız çocuk babası Kabaiş, eşini, bir yıl önce kanser nedeniyle kaybetti.