Gündem

Demirtaş'tan AP ve AKPM'ye mektup: Çok yakıcı bir duruma dair kısa not

"Tecrite son verilmesi, Türkiye, Suriye ve Avrupa'nın güvenliğine katkı sunar"

19 Şubat 2019 13:34

Tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, partisinin Hakkâri milletvekili Leyla Güven ile Türkiye cezaevlerinde ve yurt dışında yaklaşık 320 kişinin devam ettirdiği açlık greviyle ilgili Avrupa Parlamentosu (AP) ve Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi (AKPM) üyelerine bir mektup gönderdi. 
 
Demirtaş'ın mektubu şöyle:

Çok değerli parlamenter dostum,

Size, Türkiye'de yaşanan çok kritik ve yakıcı bir duruma dair kısa bir not iletmek istiyorum.

Türkiye Parlamentosunun bir üyesi olan, milletvekili arkadaşım Sayın Leyla Güven, bu mektubun kaleme alındığı tarih itibariyle 104 gündür açlık grevindedir. Onunla birlikte cezaevlerinde ve dışarıda yaklaşık 320 kişi de açlık grevini sürdürmektedir.

Arkadaşlarımın ölüm sınırına dayanan açlık grevlerinin tek talebi, Türkiye'de hukukun üstünlüğünün, barış ve diyalog ortamının egemen olması amacıyla Sayın Abdullah Öcalan'a uygulanan tecride ivedilikle son verilmesidir.

Bu haklı, hukuki ve meşru talep hem Türkiye'nin hem Suriye'nin hem de doğrudan Avrupa'nın güvenlik, huzur ve istikrarına somut katkılar sunabilecek gerçekçi bir taleptir.

Açlık grevindeki arkadaşlarım günden güne ölüm sınırına yaklaşırken, Hükümetin bu önemli konuyu görmezden gelmesi durumun vahametini ve ciddiyetini arttırmaktadır. Barış ve demokrasi uğruna ölümü göze alarak açlık grevi yapan yüzlerce insan ve onları destekleyen milyonların çığlığını sizin de duyacağınıza inanıyorum. Bu konuda kamuoyu yaratılabilmesi, açlık grevlerinin bitirilmesi için bu meşru taleplerin bir an önce karşılanmasının sağlanması amacıyla elinizden gelen bütün imkânlarla destek olacağınıza yürekten inanıyorum.

Avukatlarım ve partim aracılığıyla sizlere ulaştırdığım bu mektup vesilesi ile bulunduğum cezaevinden sizlere sıcak selam ve sevgilerimi gönderiyor, güzel günlerde görüşebilmeyi umut ediyorum.