Spor

DEM’li büyükşehir belediyesinden lider Amedspor’a moral destek

Kastamonuspor maçı Diyarbakır'da dev ekranlardan izlenecek

12 Nisan 2024 12:08

Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) yaptırımları ile kendini baskı altında hisseden ve deplasmanda ayrımcılığa maruz kalarak her maçı sonrası siyasi tartışmaların merkezine taşınan Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) 2. Lig Kırmızı Grup’ta şampiyonluk mücadelesi veren lider Amedspor, pazar günü ikinci sıradaki rakibi Kastamonuspor’a konuk olacak. Amedspor’un Kastamonu’da yapacağı kader maçı nedeniyle başta Diyarbakır olmak üzere Güneydoğu’da nefesler tutuldu. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Amedspor’a destek için kentin iki ayrı noktasına kuracağı dev ekranla maçı canlı yayınlayacak. 

Diyarbakırspor’un birinci ligde mücadele verdiği yıllarda bölgenin takımı olarak görülüp bölge halkı tarafından sahiplenilmesi misyonunu yakın zamanda Amedspor üstlendi. 2. Lig Kırmızı Grup'ta mücadele veren Amedspor, 18 Ağustos 1976'da Melikahmetspor olarak kuruldu. Takım 1990'da Diyarbakır Belediyespor, 1996'da ise Diyarbakır Büyükşehir Belediye Diskispor olarak faaliyetine devam etti. 2010'da Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor olarak adını değiştiren takım 2014'te yapılan Olağanüstü Genel Kurul'da kulübün adı Amed Sportif Faaliyetler olarak değiştirildi. Diyarbakır'ın tarihteki Kürtçe adını alan kulübün isim değişikliği başvurusu federasyon tarafından yaklaşık bir yıl sonra onaylandı ve Amedspor adıyla maçlara çıkıldı.

Eş başkanların ilk icraatı

Amed adıyla maçlara çıkılması sonrası deplasman maçlarında ayrımcı tezahüratlara ve saldırılara maruz kalan takım, her maç sonrası tartışmaların merkezine taşındı. Kısa sürede bölgedeki futbol severlerin gönlünde taht kuran Amedspor'un her maçı bölgede yoğun ilgi görüyor ve takım sahipleniliyor. Grupta lider olan Amedspor, Pazar günü deplasmanda güçlü rakibi GMG Kastamonuspor ile yapacağı zorlu maça hazırlanıyor. “Kader maçı“ olarak da görülen Kastamonuspor maçının hazırlıklarını galibiyet doğrultusunda sürdüren Amedspor’a, mazbatalarını alır almaz DEM’li belediye eş başkanları Serra Bucak ve Doğan Hatun‘dan, moral destek geldi. 

“Keyifli izlemeler“

Bucak ve Hatun’un girişimi ile Büyükşehir Belediyesi, deplasmanda Kastamonuspor ile karşılaşacak Amedspor maçını taraftarların Diyarbakır’da izlemesi için  kentin 2 farklı noktasına dev ekran kurmak için çalışma başlattı. Kent Meydanı ve Park Orman noktalarında kurulacak dev ekranlarda futbolseverler, maçı canlı olarak izlemenin keyfini yaşayacak. Bucak ve Hatun tarafından yapılan yazılı açıklamada, “Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi olarak 14  Nisan Pazar günün oynanacak “Kastamonuspor-Amedspor“ maçını futbolseverlere canlı izletmek için Kent Meydanı ve Park Orman’da led ekran kuruyoruz. Keyifli izlemeler ve takımımız Amedspor’a başarılar diliyoruz“ ifadelerine yer verildi. 

Nefesler tutulacak

Müsabaka Pazar günü, Kastamonu Gazi Stadyumu'nda saat 15.00'te yapılacak.  1. Lig yolunda mücadele eden iki takımı için bu müsabaka, sezonu şampiyon olarak tamamlamak için büyük önemde. Amedspor 74 puanla lider, rakibi Kastamonuspor ise 71 puanla ikinci sırada bulunuyor. Kastamonu karşısında 3 puan alması durumunda Amedspor en zorlu rakibi ile arasında 6 puan fark olacak. Beraber kalması durumunda ise yine rakibi karşısında 3 puan fark üstünlüğünü sürdürecek. Amedspor’un Kastamonuspor’la oynayacağı maç Diyarbakır’ın yanısıra Doğu ve Güneydoğu’daki illerdeki futbol severlerin de nefeslerini tutarak izlemesi bekleniyor. Maçı Amedspor’un alması durumunda bölgede büyük kutlamalar yapılması bekleniyor.