Gündem

Davutoğlu'ndan Erdoğan ve Bahçeli'ye uyarı: Kutuplaştırıcı bir dil kullanmayın, kimseyi dışlamayın, ateşle oynarsınız!

Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın cemevi ziyaretini olumlu ama geç bir adım olarak yorumladı.

09 Ağustos 2022 23:45

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile iktidar ortağı MHP lideri Devlet Bahçeli'ye seslenerek, "Kimlik çatışmalarını körüklemeyin, kutuplaştırıcı bir dil kullanmayın, kimseyi dışlamayın, ateşle oynarsınız! Enflasyonun yüzde 78'i bulduğu bir yerde bir de kimlik çatışması çıkarsa altından kalkamaz bu ülke" ifadesini kullandı.

Karar TV'de Taha Akyol ve Elif Çakır'ın sorularını yanıtlayan Gelecek Partisi lideri Davutoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın cemevi ziyaretini olumlu ama geç bir adım olarak yorumladı ve son günlerdeki cemevi saldırılarına da dikkat çekti.

"Benim rakibim Erdoğan değil"

Muhafazakar 710 STK'ya mektup gönderdiğini belirten Davutoğlu, “Sakın ha artık ‘kırılır yen içinde kalır demeyelim” dediğini belirtti. Gönderdiği mektuba ilişkin olarak ise Davutoğlu, “Siyaset erdemini yitirdiği zaman onlara ‘durun' diyebilecek yapılar vardır… Siyasete gerektiğinde yön veren sivil düşüncenin oluştuğu yerler. Beni üzen, bütün birikimin sadece bir siyasi otoriteye itaat adına yerle bir olması. Onun için bu uyarıyı yaptım. 20 yıllık iktidar döneminde öylesine bir siyasal çürüme yaşandı ki hepimiz elimizden geleni yapmalıyız. Benim rakibim Erdoğan değil. Birbirimize rakip olmak zorunda değiliz. Bunu hasım haline dönüştüren Sayın Erdoğan'ın üslubu. Burada sorgulamaya çağırıyorum” dedi.

"Her kesimden istişareleri yoğunlaştırarak devam ettirmemiz lazım”

Davutoğlu, muhafazakar camiadan kendisine “Haklısınız ama konuşamıyoruz” denildiğini aktararak,  “Bugün o vakıfların başındakiler sorumluluklarından kaçamaz. Önümüzdeki 1-2 ay sadece bu muhafazakar camiaya değil her kesimden istişareleri yoğunlaştırarak devam ettirmemiz lazım” ifadelerini kullandı.

"İki şey aynı anda geldiğinde çok korkarım ve bunun gelmekte olduğunu görüyorum"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın cemevi ziyaretini olumlu ama geç bir adım olarak yorumlayan Davutoğlu, son günlerdeki cemevi saldırılarına da dikkat çekerek şunları söyledi: