Gündem

Darbedilen doktor yoğun bakımda, TTB: Sağlıkta yaşadığınız sorunların sebebi sağlık emekçileri değil, çürümüş sistem

04 Ekim 2023 18:10

Kars’ın Selim ilçesi Toplum Sağlığı Merkezi’nde görevli hekim Dr. Ercan Şentürk, hasta ve hasta yakınları tarafından şiddete uğradı. Şentürk, kendisinden usulsüz rapor yazdırmak isteyenler tarafından darbedildi. Saldırıdan sonra fenalaşan ve kalp krizi geçiren Şentürk'ün yoğun bakımdaki tedavisi sürerken Türk Tabipleri Birliği (TTB) şiddet vakasına ilişkin açıklama yayınladı.

Dün akşam meydana gelen olayda Kars Selim Toplum Sağlığı Merkezi’nde görevli hekim Dr. Ercan Şentürk, hasta yakını tarafından darbedildi. Olay anında kalp krizi geçiren Şentürk, önce Selim Devlet Hastanesi’ne oradan da Kafkas Üniversitesi Sağlık Araştırma ve Uygulama Merkezi Hastanesi'ne kaldırıldı. Yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alınan yaralı doktora anjiyo uygulaması yapıldığı ve olay hakkında soruşturma başlatıldığı belirtildi.

TTB, darbedilen Dr. Şentürk hakkında yaptığı açıklamada meslektaşlarına ve topluma çağrıda bulundu, "Sağlıkta şiddet yasası ve güvenli çalışma koşulları taleplerimizi yükseltelim, Gelin, bu sistemi hep birlikte değiştirelim!" dedi.

TTB'nin yaptığı açıklamanın tam metni şöyle:

"Kars'ta Selim İlçe Toplum Sağlığı Merkezi'nde görev yapan bir meslektaşımız, kendisinden usulsüz rapor yazmasını isteyen hasta ve hasta yakınları tarafından dün darp edilmiştir. Saldırıdan sonra fenalaşan ve kalp krizi geçiren meslektaşımız, halen yoğun bakımda tedavi altındadır. Meslektaşımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Tabip odamız sürecin takipçisidir.

Topluma çağrımızdır: Sağlıkta yaşadığınız sorunların sebebi hekimler/sağlık emekçileri değil; bu çürümüş sağlık sistemidir. Gelin, bu sistemi hep birlikte değiştirelim!

Meslektaşlarımıza çağrımızdır: Yaşamlarımızdan ve mesleğimizden vazgeçmeyelim. Gelin, başlattığımız eylem sürecinde etkili sağlıkta şiddet yasası ve güvenli çalışma koşulları taleplerimizi yükseltelim! Yaşamak ve yaşatmak istiyoruz!"