Dünya

Cumhuriyetçi Senatör Graham, Trump'ın Suriye hedeflerini anlattı

"Türkler ve Kürtler arasında bir askersiz bölge oluşturulduğundan emin olmalıyız"

21 Ekim 2019 07:11

T24 Dış haberler

Cumhuriyetçi Partili Senatör Lindsey Graham,  ABD Başkanı Donald Trump'ın hedeflerini dinledikten sonra 'Suriye'deki sorunlara' çözüm bulunabileceğine inandığını ifade etti.

Fox News'un 'Sunday Morning Futures' programına konuk olan Graham, Cumartesi günü Trump ile görüştüğünü, onun Suriye ve IŞİD'le mücadele konusundaki hedeflerinin kendisini yüreklendirdiğini söyledi. Graham, "Kartlarımızı doğru oynarsak Suriye'de yıllardır bizi atlatan konularda tarihi çözümler bulunabileceği konusunda iyimser hissediyorum" dedi.

Trump'ın kendisine anlattığı hedefleri de aktaran Senatör, "Türkler ve Kürtler arasında bir askersiz bölge oluşturulduğundan emin olmalıyız" ifadelerini kullandı. "Kürtler IŞİD'i yenmemiz konusunda bize yardımcı olan müttefiklerdi. Onlar dört senede 10 bin asker kaybetti, biz sekiz" diyen Graham, "Tanrı o sekizi kutsasın, ancak mücadelenin çoğunu Kürtler verdi" diye konuştu. 

Graham, ABD liderinin hedeflerini anlatmayı sürdürürken sözlerine şöyle devam etti: "NATO müttefikimiz Türkiye'yi terörist olarak nitelendirdikleri Kürt güçlerinden korumak. Uluslararası güçlerin bulunduğu bir askersiz bölge. ABD'liler olmayacak ama hava kuvveti sağlayacağız".

Senato'daki en etkili Cumhuriyetçilerden Graham, Trump'ın ABD'den asker çekme kararını sert bir şekilde eleştirmişti ve TSK'nın Suriye'nin kuzeyine gerçekleştirdiği 'Barış Pınarı Harekâtı' sebebiyle Kongre'deki Türkiye'ye karşı yaptırım girişimine liderlik etmişti.