Gündem

Cumhuriyet yazarı Balbay: Bugün en ağır işkence yöntemlerinden birini yaşıyoruz; yargılama işkencesi!

"Türkiye'nin Kavala dosyası kabarıyor"

13 Temmuz 2022 12:02

Cumhuriyet yazarı Mustafa Balbay, Gezi davasında ağırlaştırılmış müebbet hapse çarptırılan ve yaklaşık 5 yıldır tutuklu bulunan iş insanı Osman Kavala hakkında, "Kavala davası Türkiye’de hukukun geldiği noktanın özetidir. Bu davanın sanığı Türkiye’dir" yorumunu yaptı. 

Balbay, "Türkiye'nin Kavala dosyası kabarıyor" başlıklı yazısında şu ifadeleri kullandı:

"Osman Kavala’nın düşünceleri, Türkiye’nin siyasi konularına bakışı bu davanın kapsamı dışındadır. Bizim mahkemelerimizde Kavala ile ilgili açılan davalar zincirinde, hukuk zincire vurulmuştur.

Haftada en az beş, altı cezaevi damgalı mektup alıyoruz. O kadar çok hukuk ihlalleri yaşanıyor ki hemen hiçbiri haber değeri taşımıyor. Kavala davası bütün ihlallerin vücut bulduğu bir dosya haline geldi. 

Emniyet-cezaevi hattında geçmişte de pek çok işkence yöntemleri uygulandı. Bugün en ağırlarından birini yaşıyoruz: Yargılama işkencesi!" 

TIKLAYIN - AİHM'in ihlal kararının ardından Osman Kavala'dan ilk açıklama: Temel hukuk ilkelerine göre davranmakta ısrar eden yargı mensuplarına güç vereceğine inanıyorum

TIKLAYIN - AİHM, “Kavala kararının uygulanmadığına” hükmetti, Türkiye tarihe geçti; Rıza Türmen: Son durakta üyelikten çıkartılma var!