Gündem

Cumhurbaşkanlığı YİK Üyesi Çiçek:  Türkiye'nin bugün dövizden çok daha fazla, zamana ihtiyacı var

17 Nisan 2023 09:30

Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Cemil Çiçek, "Türkiye'nin bugün dövizden çok daha fazla, zamana ihtiyacı var. Yani... Zamanı iyi kullanma ihtiyacı. Rakiplerimiz olan ülkeler ile arayı kapatmanın yolu, zamanı iyi kullanmamıza bağlı. Bunun yolu da istikrardan geçiyor." görüşünü savundu. 

Çiçek, Sabah yazarı Yavuz Donat'a konuştu. Çiçek, "Milletimizin olgunluğunun, demokrasiye bağlılığının ve bunu özümsediğinin en önemli göstergelerinden biri de 14 Mayıs seçimleri olacaktır. Türkiye'nin bugün dövizden çok daha fazla, zamana ihtiyacı var. Yani... Zamanı iyi kullanma ihtiyacı.Rakiplerimiz olan ülkeler ile arayı kapatmanın yolu, zamanı iyi kullanmamıza bağlı. Bunun yolu da istikrardan geçiyor. İstikrarın ne kadar önemli olduğunu geçmiş tecrübelerden de biliyoruz. İnşallah sandıktan bunu sağlayacak bir sonuç çıkar. Aksi halde maalesef kısır çekişmelerle zamanı kötü harcamış oluruz. Vatandaşımızın bunun farkında olduğuna... Olacağına ben şahsen inanıyorum." düşüncesini dile getirdi.

Çiçek şunları kaydetti:

"Türkiye'nin zaman kadar... En az onun kadar... Ve onunla bağlantılı olarak huzur ve sükûna da ihtiyacı var. Seçimin huzur ve sükûn içinde geçmesi için, herkesin eline ve diline sahip olması... Söyleyeceği söze dikkat etmesi lazım. Vatandaşın huzurunu kaçıracak, ağzının tadını bozacak söylemlerden mümkün olduğunca kaçınmak hepimizin yararınadır... Türkiye'nin buna ihtiyacı var."