Gündem

Cumhurbaşkanlığı seçimlerden önce AKP’li belediyelere 45’er milyon lira 'bağış'lamış

15 Ağustos 2024 11:12

Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı’nın 31 Mart yerel seçimlerinden önce İstanbul’daki 24 AKP’li ilçe belediyesine 45 milyon lira gönderdiği ortaya çıktı.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, emekli maaşlarına zam yapılmasını isteyen CHP Genel Başkanı Özgür Özel’e belediyelerin prim borçlarını hatırlatmış, bu borçların en kısa sürede tahsil edilmesi için ilgili bakanlıkların harekete geçeceğini söylemişti. Bunun üzerine Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı belediyelerden borçların ödenmesini talep etmişti.


İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, belediyelerin SGK borçları hakkındaki tartışmalar sürerken cumhurbaşkanlığının 31 Mart yerel seçimlerinde Üsküdar, Çekmeköy, Gaziosmanpaşa dahil AKP’li ilçe belediyelerine 45 milyon lira aktardığını ileri sürmüştü.

Karar Gazetesi‘nden Sema Kızılarslan 45 milyon liralık ‘bağış’ın belgelerine ulaştı. MHP’nin yönettiği Silivri’ye para verilmemesiyse dikkat çekti.

Devlet bankaları aracılığıyla yapılan havalelerin açıklama kısmına ‘bağış’ yazılmış.

Buna karşılık üst üste iki dönem Üsküdar belediye başkanı olarak görev yapan Hilmi Türkmen, konu hakkında “Böyle bir şey yok. Eski seçim döneminde böyle bir hibe yardımı olmuştu ama bu dönem olmadı. Yalan söylüyorlar, insanlar da inanıyor. En azından siz aradınız, kimse arayıp doğru mu yanlış mı diye bile sormuyor. Bahsettikleri para yardımını ben görmedim” ifadelerini kullandı.

MHP’li Silivri’ye yok


CHP Grup Başkan Vekili Gökhan Günaydın’da şunları söyledi:

“İstanbul’da 39 ilçe belediyesi var. Yerel seçimden önceki dağılımına şöyle bakabiliriz: 14’ü CHP’li, biri MHP’li, 24’ü de AKP’li. Bu 45’er milyon lira yalnızca AKP’li belediyelere yollanmış. CHP’li belediyelere zaten yok. Ancak işin ilginci, tek MHP’li belediye Silivri’ye de yok.