Gündem

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı: Kasım ayındaki ziyaret konusunda son kararı Erdoğan verecek

05 Kasım 2019 10:11

Cumhurbaşkanlığı İletişim Danışmanı Fahrettin Altun, Kasım ayında gerçekleşmesi planlanan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve ABD Başkanı Donald Trump ile görüşmenin, Erdoğan'ın kararına bağlı olduğunu söyledi. Altun, Washington'daki 'bazı çevrelerin', Türkiye-ABD ortaklığını imkansız bir hale getirmek için uğraştığını söyledi.

Fahrettin Altun, Twitter üzerinden yaptığı açıklamalarda, IŞİD'in öldürülen lideri Bağdadi'nin yakalandığını doğrulayarak 'Türkiye'nin terörle mücadele operasyonlarındaki başarısının bir başka örneği' olarak tanımladı. Altun, "Türkiye'nin ideolojisi ve kökeni farketmeksizin teröre karşı mücadelesi devam etmektedir. Bağdadi'nin yakalanması, Türkiye'nin terörle mücadele operasyonlarının başarısının bir başka örneğidir" dedi.

Altun, "İnsanlarımızı terörize etmek isteyen ve bölgeye istikrarsızlık getirmeye çalışanlara karşı adalet getirme kararlılığımız sorgulanamaz. DAEŞ'e karşı mücadelemizle ilgili şüpheler uyandırmak için Türkiye karşıtı pek çok kara propoganda dolanıyor. Benzer düşünen ortaklarla yürüttüğümüz terörle mücadele operasyonları asla sorgulanamaz" dedi. 

Altun, Washington'daki bazı çevrelerin, Türkiye-ABD ortaklığını imkansız bir hale getirmek için uğraştığını söyledi ve ekledi: Türkiye'nin ittifakın gerçek değerinin anlaşılmasını sağlayacak soğukkanlı bir tutumu var. Kasım ziyaretinin kararı Cumhurbaşkanı'mıza bağlı. İki başkan ne zaman uygun bulurlarsa o zaman buluşacaklar. İkisi arasında samimi bir iletişim var. Kendileri ortak çıkarları ilgilendiren meseleleri, gelecekte de aynı açıklıkla ele almaya devam edeceklerdir"