Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Trump'la Suriye'yi görüştü

Görüşmede, Münbiç ve İdlib'le ilgili düzenlemelere de değinildiği belirtildi

01 Kasım 2018 23:39

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD Başkanı Donald Trump'la telefonda görüştü. Erdoğan-Trump görüşmesinde ikili konular ve Suriye'deki gelişmeler ele alındı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ABD Başkan Trump telefonda görüştü. Cumhurbaşkanlığı’ndan yapılan açıklamada, görüşmede ikili ilişkiler ve Suriye’deki gelişmelerin ele alındığı belirtildi. Menbiç ve İdlib’le ilgili düzenlemelere de değinilirken Erdoğan, ABD’nin Pittsburgh kentindeki sinagoga yapılan saldırıyı kınadı ve hayatını kaybedenlerin yakınlarıyla ABD halkına taziyelerini iletti.

Cumhurbaşkanlığı’ndan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Sayın Donald Trump arasında bu akşam bir telefon görüşmesi gerçekleşmiştir. İkili konular ve Suriye’deki gelişmelerin ele alındığı görüşmede, Münbiç ve İdlib’le ilgili düzenlemelere de değinilmiştir. Sayın Cumhurbaşkanımız ve ABD Başkanı Trump, ABD-Türkiye arasındaki ikili ilişkileri daha da güçlendirmeye yönelik yapıcı adımlar atma konusundaki kararlılıklarını vurgulamışlardır. İki lider, gerek ikili gerek bölgesel konularda önümüzdeki süreçte de yakın temasta olma hususunda mutabık kalmışlardır.” (DHA)