Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan, BM Genel Kurulu öncesi ABD'de diplomatik temaslar

22 Eylül 2024 23:27

T24 Haber Merkezi

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler'in (BM) 79'uncu Genel Kurulu'na katılmak üzere bulunduğu New York'ta diplomatik görüşmelerde bulundu. 

Erdoğan, Birleşmiş Milletler (BM) 79'uncu Genel Kurulu'na katılmak ve çeşitli temaslarda bulunmak üzere ABD'nin New York şehrine gitti.

Erdoğan, eşi Emine Erdoğan ile beraber Türkevi’ni de ziyaret etti. Türkevi’nde Erdoğan'ı karşılayanlar arasında "affını isteyerek" istifa eden eski Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan’ın da yer alması dikkat çekti.

TÜRGEV ve Ensar Vakfı'nın ABD'de kurduğu TURKEN Foundation'ı ziyaret etti

ABD'de temaslarını sürdüren Erdoğan, Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı (TÜRGEV) ve Ensar Vakfının birlikte kurdukları TURKEN Foundation'ı ziyaret etti.

Eşi Emine Erdoğan'la burayı ziyaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha sonra Türkevi'ne geçti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ve Bilal Erdoğan TURKEN Foundation'da

Erdoğan'dan diplomatik görüşmeler

Cumhurbaşkanı Erdoğan, temaslarını sürdürdüğü Türkevi'nde Arnavutluk Başbakanı Edi Rama ile görüştü. Görüşme basına kapalı gerçekleştirildi.

Arnavutluk Başbakanı Rama ile görüşme

Türkevi'nde gerçekleşen kabulde Türkiye ile Arnavutluk ikili ilişkileri, bölgesel ve küresel konular ele alındı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye ile Arnavutluk arasındaki ikili ilişkileri her alanda daha da geliştirmek için çalışmaya devam edileceğini belirtti. 

Erdoğan, İsrail'in Gazze başta olmak üzere Filistin topraklarında gerçekleştirdiği katliamların bölgesel ve küresel barışa zarar verdiğini, insan hakları ve uluslararası hukuk ihlallerine artık bir dur denmesinin gerektiğini, bunun için dünya devletlerinin hep birlikte barış odaklı hareket etmesi halinde İsrail’in durmaya mecbur kalacağını kaydetti.

Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic

Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha sonra Türkevi'nde, Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic ile bir görüşme gerçekleştirdi.

Görüşmede, Türkiye ile Sırbistan ikili ilişkileri, bölgesel ve küresel meseleler değerlendirildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan görüşmede, Türkiye ile Sırbistan arasındaki ilişkilerin her alanda güçlenmeye devam ettiğini, işbirliği alanlarını çeşitlendirme ve geliştirmeye büyük bir kararlılık içinde devam edileceğini, ayrıca Sırbistan ile Kosova arasındaki diyalog sürecinin devamının önemli olduğunu belirtti.

Gazze'de İsrail saldırganlığı nedeniyle büyük bir insanlık dramı yaşandığını, katliamların durması için uluslararası toplumun tek ses olması gerektiğini ifade eden Erdoğan, İsrail'in çatışmaları bölgenin tamamına yayma gayretlerinin engellenmemesi durumunda, dünya barışının daha büyük bir tehlike ile karşı karşıya kalacağının altını çizdi.

ABD'li düşünce kuruluşu temsilcileriyle yuvarlak masa toplantısı

New York'ta bulunan Türkevi'nde temaslarını sürdüren Erdoğan, ABD'de faaliyet gösteren bazı düşünce kuruluşu temsilcileriyle yuvarlak masa toplantısına katıldı.

Toplantı basına kapalı gerçekleştirildi.

 

Kızılcık Şerbeti’nin iftiracı “deli kadınları” iş başında; Sönmez ve Pembe’ye sevgili adayı yok mu?