Gündem

Erdoğan'dan muhalefete: Ekonomiyi iki günde yerle yeksan edip Avrupa'ya Amerika'ya gidip memur maaşı ödemek için para dilenecekler

05 Nisan 2023 20:16

T24 Haber Merkezi

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, emekliler ile iftar programında konuştu. Millet İttifakı'na buradaki konuşmasında da yüklenen Erdoğan, "Ekonomiyi iki günde yerle yeksan edecekler sonra da tıpkı o koltukta daha önce oturanların yaptıkları gibi, Avrupa'ya Amerika'ya gidip memur maaşı ödemek için para dilenecekler." dedi.

Millet İttifakı'nın ülkeyi yönetmeye değil, makam dağıtmaya geleceklerini ileri süren Erdoğan, "Bunlar ülkeyi yönetmeye gelmiyorlar. Bunlar en az 7 kişiye Cumhurbaşkanı yardımcılığı, vaatlerine bakılırsa en az 50 kişiye de bakanlık makamı dağıtmaya geliyor." diye konuştu.

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun vaatleri için "Her seçim öncesi yaptıkları gibi açmışlar vaat bohçasını bol keseden dağıtıyorlar." yorumunda bulunan Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Ülkemizin 20 yıldır nereden nereye geldiğinin canlı şahitlerisiniz"

"Bunun adı zulüm siyasetidir. Türkiye asla buna sessiz kalamaz. Bu bizim kırmızı çizgimizdir. Filistinli kardeşlerimiz yalnız değildir. İsrail'in alçak eylemlerini ülkem ve milletim adına kınıyor, bu saldırıların bir an önce durdurulması çağrısında bulunuyorum.

Sizler eski Türkiye'nin yokluklarını, yoksulluklarını, krizlerini, kayıplarını en iyi bilenlersiniz. Ülkemizin 20 yıldır nereden nereye geldiğinin canlı şahitlerisiniz. Türkiye Yüzyılı'nı da beraber inşa edeceğiz, bu konuda sizden destek bekliyorum.

"Bu kişi ülkenin yönetimine geçerse sözünü ettiği o ikramiyeyi yapar mı bilmiyorum"

Her seçim öncesi yaptıkları gibi açmışlar vaat bohçasını bol keseden dağıtıyorlar.

Ülkemize çağ atlattığımızı kimse inkar edemez.

Bu kişi ülkenin yönetimine geçerse sözünü ettiği o ikramiyeyi yapar mı bilmiyorum. Kesin olan şu ki devlet bütçesinden maaş alan hiç kimse bir sonraki ay hesabına o paranın yatıp yatmayacağını bilemeyecektir.

"Avrupa'ya Amerika'ya gidip memur maaşı ödemek için para dilenecekler"

Bunlar ülkeyi yönetmeye gelmiyorlar. Bunlar en az 7 kişiye Cumhurbaşkanı yardımcılığı, vaatlerine bakılırsa en az 50 kişiye de bakanlık makamı dağıtmaya geliyor.

Ekonomiyi iki günde yerle yeksan edecekler sonra da tıpkı o koltukta daha önce oturanların yaptıkları gibi, Avrupa'ya Amerika'ya gidip memur maaşı ödemek için para dilenecekler."