Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan Büyük Çamlıca Camii açılışında terörü lanetledi

Erdoğan, Karamollaoğlu'na göndermede bulundu

03 Mayıs 2019 15:35

Büyük Çamlıca Camii'nin resmi açılışı Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından gerçekleştirildi.

Açılış töreni öncesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yanı sıra resmi davetliler ve çok sayıda kişi cuma namazını camide kıldı. Diyanet İşleri Bakanı Prof. Dr. Ali Erbaş, camiler ve ramazan ayıyla ilgili okuduğu hutbenin ardından cuma namazını kıldırdı. Cuma namazının ardından caminin resmi açılış törenine geçildi. Tören nedeniyle cami Türk bayraklarıyla donatıldı. Törene çok sayıda yabancı davetli de katılıyor.

Burada konuşma yapan Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

"İnşallah haftaya cuma bir büyük eseri de Ankaramızda açıyoruz, havalimanı yolu üzerinde dev eseri de haftaya cuma günü aynen bu şekilde halkımızın hizmetine sunacağız. Rabbim bizi peygamber efendimizin kulu yolundan ayırmasın.

"Bu aziz şehre hizmet etmekten daha büyük bir şeref duyuyorum. İstanbul'a hizmet etme şerefine kavuştuk. Rabbim bizlere Marmaray'ı Avrasya Tüneli, Yavuz Selim Köprüsü gibi birbirinden benzersiz eserlerle bu şehre izimizi bırakmayı nasip eyledi.

Her ne kadar birileri 'nasıl dolduracaksınız' deseler de doluyor. Engelli dostu olarak inşa edilen külliye içerisinde geleneksel el sanatları için 2 bin 500 metrekare alana sahip atölyeler var. Mimarına 2013'te başldığımız Çamlıca Camii'ni 6 yıllık yoğun bir çalışma neticesinde açtık. Camimizin mimarisi geleceğimize, inancımıza ait bir çok figürü de bünyesinde bulunduruyor. 6 minaresi var. Bunlardan 3 şerefeli 4 minare Malazgirt Savaşı'na ithafen 1071 metredir.

Ana kubbenin üzerine 7 metre 77 cm yüksekliğinde ağırlığı 4.5 tonu bulan bir alem yerleştirildi. Nano teknolojisiyle renklendirilen alem kendi alanında dünyanın en büyüğüdür. 

İnşallah tüm bu vasıflarıyla Büyük Çamlıca Camii yeni ustaların yetişmesine de vesile olacak. Camiler Müslümanların cem olduğu, yani birleştiği, aynı safta kalplerini birbirine kenetlediği yerlerdir. Adına ümmet dediğimiz, renk, ırk, sınır tanımayan evrensel kardeşliğimiz evvela camilerimizde vücut bulur. 

Terörün insanlık dışı yüzüyle maalesef yanık oluyoruz. Yeni Zelanda'da, Srilanka'da meydana gelen terör saldırısı tehdidin boyutlarını bir kez daha ortaya koymuştur. Kimsenin terör karşısında 'fakat'lı 'ama'lı cümleler kurma lüksü yoktur. Hiçbir devlet teröristler arasında iyi kötü ayrımına gidemez. Terör örgütlerine karşı daha ilkeli daha net bir tavır alınması gerekiyor. İbadethaneleri kan gölüne çeviren vahşi zihniyete herkesin dur demesi şarttır. Bunların tamamı ortak düşmanıdır. Bizim inancımızda ibadet hakkı kutsaldır. Hangi dine mensup olursa olsun herkesin ibadetini yerine getirme hakkı vardır. Kimse kuranın çizdiği sınırları keyfine göre değiştiremez. Hele hele cihat yapıyorum diyerek hiç kimse ibadethanelere saldıramaz. İbadethanelere saldırmanın adı vahşettir, cinayettir."