Gündem

Erdoğan: Sayın Kılıçdaroğlu; sen bu ülkede SSK'nın başındaydın, çıkıp de ki; 'şu hastaneyi de ben yaptım, ben bitirdim'

15 Ağustos 2022 19:28

T24 Haber Merkezi

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin 21. Kuruluş Yıl Dönümü Programı’nda konuştu. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na SSK müdürlüğü yaptığı döneme bir kez daha gönderme yapan Erdoğan, Kılıçdaroğlu'na "Kaç tane hastane yaptın?" diye sordu. Erdoğan, "Sayın Kılıçdaroğlu; sen bu ülkede SSK'nın başındaydın, çıkıp de ki 'şu hastaneyi de ben yaptım, ben bitirdim" ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ankara’daki ATO Congresium’da düzenlenen AKP'nin 21. Kuruluş Yıl Dönümü Programı’nda toplanan kalabalığa açıklamalarda bulundu. Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

"Bana sizin gibi yol arkadaşı verdiği için Allah'a hamd ediyorum. Bir idik 21 olduk, kardeş olduk. Millete hizmetkar olduk, yürüdük. Girdiğimiz yüce gönüllere sevgiyi kalplere saçtık. Bundan 21 yıl önce 'Türkiye'de hiçbir şey artık eskisi gibi olmayacak diye' kuruluşun müjdesini paylaştık.

"Bu kutlu çatının dışına çıkarak kendine başka yollar çizenlere de geçmişteki hizmetleri için teşekkür ediyorum"

Okuduğumuz şiiri bahane ederek önümüzü kesmek isteyenlere cevabımızı AK Parti'yi kurarak verdik. Girdiğimiz ilk seçimle yüzde 34 ile iktidara getiren milletimiz bizi her seçimde birinci çıkarmıştır. Halk oylarında bazı seçimlerde yüzde 69'lara kadar çıkmıştır.

Kuruluştan bu güne AK Parti çatısı altında hizmet vermiş, oy vererek partimize destek olan her kardeşime teşekkür ediyorum. Ne sebeple olursa olsun bu kutlu çatının dışına çıkarak kendine başka yollar çizenlere de geçmişteki hizmetleri için teşekkür ediyorum. Biz kendi yolumuzda ilerlemeyi sürdüreceğiz.

Önümüzdeki yıl bu defa partimiz ile ilgili yıl dönümünü Ankara Kapalı Spor Salonu'nda yapacağız. AK Parti kadroları olarak kendi işimize bakacağız, sorumluluklarımızın gereğini yerine getirmenin mücadelesini vereceğiz.

AK Parti, 21 yıl önce siyaset sahnesine adım atmakla yeni bir döneme başlatmış, bu ülkeyi uçurumun eşiğinden kurtarmıştır.  

Son günlerdeki ne idiğü belirsin tipler tarafından körüklenmesi istenen ırkçı ve mezhepçi  nefretin milletimizin birliğini, beraberliğini, ebedi kardeşliğini zedelemesini zinhar müsaade etmeyeceğiz.

Tüm yol arkadaşlarımdan İbrahim'in ateşine su taşıyan karınca misali var gücüyle çalışmasını bekliyorum.

"Siyaseti ve ekonomisiyle dünyanın en büyükleri arasında yer alma hedefi üzerine inşa etmektedir"

Gençler, omuzlarınızda ağır bir yük taşıyorsunuz. 85 milyonun değil gönül coğrafyamızdaki milyonların, emekçilerimizin, hayırlı evlat yetiştiren anaların, gençlerin, çiftçilerin, kamu görevlilerin, askerimizin, polisimizin, resmi ve özel tüm temsilcilerimizin, girişimcilerimizin, 15 Temmuz gecesi tankları durduran bu milletin, yüzlerce milyon dostumuzun da mesuliyetini taşıyorsunuz.

Bizim bu ülkeye yapacak daha çok işimiz, atacak çok adımımız var. Yüz milyonlara verecek daha çok umudumuz var. Türkiye, 2023 vizyonunu artık demokraside ve kalkınmada eksiklerini tamamlama değil, siyaseti ve ekonomisiyle dünyanın en büyükleri arasında yer alma hedefi üzerine inşa etmektedir.

Cumartesi günü Hacı Bektaş'a geçtik. Orada olunur da şu söz söylenmez mi: Bir olduk, iri olduk, diri olduk, kardeş olduk, hep birlikte Türkiye olduk.

AK Parti'nin bundan sonraki yıl dönümlerini daha büyük bir coşkuyla kutlayacağız.

Herkes gibi biz de bir gün bu fani alemden göçüp gideceğiz.  2 metreküplük bir mezar bekliyor bizi. 

İşte gençlik burada. Ben de bu gençlikle iftihar ediyorum. Çok çalışacağız. 2023 gençliğimizin patlama yılı olacak.

"Bunların kurduğu masalara payende olanlara biz acıyoruz"

Birileri hala ülkemize 20. yüzyılın yoksulluğu, eser ve hizmet düşmanı, manda ve onun gölgesi vesayet özlemcisi, kavgadan çatışmadan beslenen, dünyadan kopuk, vizyonsuz, hedefsiz, muhabbetsiz, puslu iklime geri döndürmek istiyorlarsa da bunu başaramayacaklar.

1940'ların tek parti faşizminden iktidara gelme pratikleri 27 mayıs darbesinden ibaret olanların çırpınışları boşunadır. Bunların kurduğu masalara payende olanlara biz acıyoruz. 

2023 hedeflerimizin karşına tek parti zihniyetinin güzellemeleriyle çıkanlara artık kimse itibar etmiyor. 

"Sayın Kılıçdaroğlu, sen bu ülkede SSK'nın başındaydın. Çık da de ki şu hastaneyi de ben yaptım, ben bitirdim de. Zaten o kurumu çökertmesi yeter"

Ben 75 kişilik sınıflarda okudum. 100-110 kişilik sınıflarda okuyan da vardı. Şimdi ise 20 kişi 15 kişilik sınıflarda eğitim öğretim görülüyor. 76 üniversite ile devraldık, şu anda 208 üniversite var. Üniversitesi olmayan ilimiz kalmadı. CHP bu kadar üniversiteye ne gerek var diyor. Bunların mantığı bu.

19 tane dev Şehir Hastane'miz var. Hastanenin olmadığı il ve ilçeler kalmadı. Derdimiz, hiçbir ilimizde bu derdimiz kalmasın. Ankara'da da ikinci hastaneyi açıyoruz. 

Sayın Kılıçdaroğlu, sen bu ülkede SSK'nın başındaydın. Çık da de ki şu hastaneyi de ben yaptım, ben bitirdim de. Zaten o kurumu çökertmesi yeter.

Toplu Konut İdaresi'nden milletimiz konut almaya hazırsa, Çevre Şehircilik Bakanlığımız olarak, süratle bu konutları yapacak, milletimizin satın almasına sunacağız. Bunu da biz yaparız.

Ülkemizi büyütme esasına dayanan ekonomik programımız gayet sağlam bir teorik zemine, bütüncül bir yapıya, gerçekçi bir uygulama planına sahiptir.

Kur Garantili uygulamamızı hazmedemiyorlar. İktisatçıların bazıları bu gerçekleri bildikleri halde sahiplerine yaranmak için programımızı kötülerken, bir kısmı cehaletleri sebebiyle bize kör düşmanlık yapıyorlar.