Gündem

Cumartesi Anneleri: Levent Göktaş cevap ver, AKP'li bir milletvekilinin babası H.B ve dayısı M.B. nerede; Akşener de olay neden aydınlatılmadı açıklasın!

27 Temmuz 2022 18:03

T24 Haber Merkezi

Cumartesi Anneleri, sosyal medya hesabından Albay Levent Göktaş olduğunu iddia eden profilden yazılan mesajların ardından Göktaş hakkında açıklama yayınladı. Açıklamada, "Levent Göktaş cevap ver, AKP'li bir milletvekilinin babası H.B ve dayısı M.B. nerede; Akşener de olay neden aydınlatılmadı açıklasın!" denildi.

Necip Hablemitoğlu suikastının planlayıcısı olduğu gerekçesiyle hakkında yakalama kararı çıkarılan firari emekli Albay Levent Göktaş adına açılan bir sosyal medya hesabından yapılan paylaşımların ardından Cumartesi Anneleri açıklama yayınladı. Göktaş ile ilgili açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"AKPli bir milletvekilinin babası H.B ve dayısı M.B. nerede?"

"Bugünlerde Hablemitoğlu cinayeti ile ilgili olarak kamuoyunun gündemine gelen Albay Levent Göktaş için bizim de söyleyecek sözümüz var. Yıllarca Galatasaray’dan sormuş ama savcıları harekete geçirememiştik. Şimdi tekrar soruyoruz: Levent Göktaş cevap ver; AKPli bir milletvekilinin babası H.B ve dayısı M.B. nerede?

"Levent Göktaş’a teslim ettiği bu kişilerin sorgu sonrası öldürüldüklerini açıklamıştı"

14 yıl boyunca TSK’nın kadrolu tercümanı, istihbaratçısı, sorgucusu olarak görev yapan; generallerin "manevi oğlu" Yıldırım Beğler, 2009 yılında Sabah Gazetesi’ne verdiği günlerce süren röportajında önemli ifşaatlarda bulunmuştu. İfşaatların bir kısmında H.B ve M.B.’nin isimlerinin MAK’ın ölüm listesine Levent Göktaş tarafından kendi el yazısıyla eklendiğini söylemişti. Kendisinin gözaltına alıp Levent Göktaş’a teslim ettiği bu kişilerin sorgu sonrası öldürüldüklerini açıklamıştı.

"Akşener’e sesleniyoruz: Olayın neden aydınlatıl(a)madığını açıklayın"

Ancak bu iddialarla ilgili Levent Göktaş yargı önüne hiç çıkmadı. Yargı makamlarına sesleniyoruz: Harcı evlatlarımızın kanı ile karılan duvarları tahkim etmekten vazgeçin; maddi gerçeği açığa çıkartma ve adaleti sağlama görevinizi yerine getirin.

H.B ve M.B. ‘nin aileleri olaydan bir hafta sonra dönemin İçişleri Bakanı Meral Akşener’le görüşmüştü. Akşener onlara olayın aydınlatılacağı sözünü vermişti. Ama kayıplardan bir daha haber alınmadı.

Akşener’e sesleniyoruz: Olayın neden aydınlatıl(a)madığını açıklayın.

"Açıklamalarınızı hukuka ve vicdana bağlı kalarak yapın"

Göktaş’ın avukatlarına hatırlatıyoruz: Adı ölüm listeleri, ölüm kazanları, gözaltında kaybetme, siyasi cinayet iddiaları ile gündeme gelmiş olan müvekkilinizi savunmak sizin kararınız ama hakikate barikat kurmayın, açıklamalarınızı hukuka ve vicdana bağlı kalarak yapın."