Gündem

Çorum’da kimyasal madde paniği

Bir kişi zehirlendi

18 Mart 2019 11:51

T24

Çorum’da bir çöp konteynırına atılan bidon içerisindeki kimyasal madde İl Afet Acil Durum Müdürlüğü ekiplerini alarma geçirdi. Kimyasal maddeyle temas eden yabancı uyruklu bir kişi zehirlendi.

Olay,dün akşam saatlerinde Yeniyol Mahallesi Gazi Sokak’ta meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, sokakta bulunan bir çöp konteynırını karıştıran İran uyruklu R.A., çöpte bulduğu bidonu açtıktan sonra rahatsızlandı.

Bunun üzerine sağlık görevlilerini arayarak durumu anlatan R.A. yardım istedi. İhbar üzerine olay yerine 112 ve polisin ekiplerinin yanı sıra AFAD Müdürlüğü’nde görevli Kimyasal Biyolojik Radyoaktif ve Nükleer (KBRN) ekibi sevk edildi.

KBRN ekipleri çöpte inceleme yaptı. Çöp konteynırı daha sonra Tıbbı Atık Toplama aracı vastasıyla detaylı incelenme yapılmak üzere laboratuvara yönlendirdi.

Bölgedeki diğer konteynırları da inceleyen ekipler herhangi bir olumsuzluğa rastlamadı. Konteynırdaki bidonu açtıktan sonra bidon içerisinde bulunan maddeden dolayı etkilenerek rahatsızlanan R.A’nın ise tedavisinin ardından hastaneden taburcu olduğu bildirildi.