Gündem

Çorum Belediyesi tabelasına T.C’yi ibaresinin eklenmesi AKP grubu oylarıyla reddedildi 

"T.C. ibaresinin eklenmesi zorunlu değil, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne o kadar bağlıyız ki tabelayla sınırlı değil"

09 Ekim 2019 11:20

Elvan Yılmaz

Çorum Belediye Meclisi’nde belediye tabelalarına T.C. ibaresinin eklenmesi AKP'li üyelerin oylarıyla reddedildi. Belediye meclisinin ekim ayı toplantısı bugün gerçekleştirildi. Toplantıda Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) grubu Çorum Belediyesi’nin logosu, afişleri ve tabelalarına Türkiye Cumhuriyeti kısaltması olan T.C. ibaresinin eklenmesine ilişkin yazılı bir önerge verdi.

Çorum Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın ise bunun bir gönül meselesi olduğunu ancak zorunlu olmadığını kaydetti. Aşgın, “Biz Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne, bu vatanın değerlerine o kadar çok bağlıyız ki tabelayla sınırlı değildir” diyerek konuyu oylamaya sundu.

CHP ve MHP ‘evet’ oyu verdi

Oylamada CHP ve MHP grubu evet oyu verirken, AK Parti grubu hayır oyu kullanmayı tercih etti. Böylece Çorum Belediyesi’nin logo, afiş ve tabelalarına T.C. ibaresinin eklenmesi talebi AK Partili belediye meclis üyelerinin oylarıyla reddedilmiş oldu.

 Önergenin AKP’li üyeler tarafından reddedilmesine CHP Belediye Meclis Grup Başkanı Tuncay Yılmaz; “T.C. den rahatsız olan iki kesim var. Birisi PKK diğeri AKP. Kimler terörün yanında, kimler teröristlerle işbirliği içerisinde takdir milletimizin. Hamasi laf kalabalığı ile vatan sevgisi olmaz. FETÖ deyince aldatıldık. T.C. deyince "ne gerek var gönülden seviyoruz" laflarına milletimiz artık inanmıyor” diyerek tepki gösterdi.