Gündem

Çorlu davasında mahkemeden ret: Kamu görevlileri yargılanmayacak

Aileler adalet nöbeti başlatmıştı

26 Nisan 2019 16:05

Çorlu 2. Sulh Ceza Hâkimliği, siyasetçiler, bürokratlar, TCDD'nin üst yönetimi gibi kamu görevlileri hakkında “kovuşturmaya yer yok” verilen kararın delillere uygun olarak verildiğini belirterek yapılan itirazı reddetti.

Tekirdağ’ın Çorlu ilçesinde geçen yıl 8 Temmuz’da 25 kişinin hayatını kaybettiği yüzlerce insanın yaralandığı tren faciası için Çorlu Cumhuriyet Başsavcılığı'nca başlatılan soruşturmada, siyasetçiler, bürokratlar, TCDD'nin üst yönetimi yer alan kişiler hakkında da kovuşturmaya yer olmadığına karar verilmişti.

'Kararlar delillere uygun verildi' denildi 

Artı Gerçek'ten Rıfat Doğan'ın haberine göre, Çorlu 2. Sulh Ceza Hakimliği, bir müşteki tarafından savcılığın kararına yapılan itirazı reddetti. Kovuşturmaya yer olmadığına dair kararın delillere uygun verildiğini belirten Ceza Hakimliği, kararında şu ifadelere yer verdi:

“İtiraza konu Kovuşturmaya Yer Olmadığına Dair Kararının toplanan delillere uygun olarak verildiği ve soruşturmanın genişletilmesini gerektirecek eksiklik de bulunmadığı anlaşılmakla, itiraza konu Kovuşturmaya Yer Olmadığına Dair Karara karşı yapılan itirazın reddine.”

Hakimlik, soruşturma dosyası ve evrakının Çorlu Cumhuriyet Başsavcılığına iadesine, kararın Çorlu CBS'nca itiraz edene tebliğine ve dosya üzerinde yapılan inceleme sonunda kesin olmak üzere karar verdi.

Aileler adalet nöbeti başlatmıştı

8 Temmuz 2018'de Çorlu yakınlarında meydana gelen 25 kişinin hayatını kaybettiği 340 kişinin ise yaralandığı tren kazasında, hayatını kaybeden ve yaralananların yakınları adalet nöbeti başlattı, gerçek sorumluların gizlediğini, aklanmaya çalışıldığını söyleyen aileler, “Buna sessiz kalmayacağız, bu hukuksuzluğa izin vermeyeceğiz” dedi.

Çorlu 2. Sulh Ceza Hakimliği, TCDD yetkilileri hakkında verilen takipsizlik kararına karşı yapılan itirazı reddetti.