Dünya

Cooper Koch, rolüne hazırlanmak için anne ve babasını öldüren mahkûmla cezaevinde görüştü: "Onunla tanışmak çok değerliydi"

21 Ekim 2024 15:50

T24 Dış Haberler

Netflix'in gerçek bir hikayeyi anlatan “Canavarlar: Lyle ve Erik Menendez’in Hikayesi” adlı dizisinde Erik karakterini canlandıran Cooper Koch, rolüne hazırlanmak için görüştüğü Erik Menendez isimli tutuklu ile hapishanedeki görüşmesi hakkında "Onunla tanışmak çok değerliydi" dedi .“Canavarlar: Lyle ve Erik Menendez Hikayesi”, 1989'da anne babaları Jose ve Kitty Menendez'i öldüren ve 1996'dan beri müebbet hapis cezası çeken kardeşler Lyle ve Erik Menendez'in hikayesini anlatıyor.

"Harika bir insan olduğunu düşünüyorum"

28 yaşındaki aktör, Deadline'a verdiği röportajda "Onu oynamaya hazırlanmak, bir bakıma onunla tanışmaya hazırlanmaktı. Çünkü onu oynamaya hazırlanırken, ona karşı çok fazla şefkat ve gerçek bir ilgi geliştirdim" dedi ve şöyle devam etti:

"Ona inanıyorum, harika bir insan olduğunu düşünüyorum. Bu yüzden, onu oynadıktan sonra, onunla tanışmak benim için çok ödüllendirici ve özeldi. Hayatımda yaşayacağım en muhteşem deneyimlerden biriydi."

Koch, bu ayın başında “Watch What Happens Live with Andy Cohen” programında Menendez kardeşlerle gerçek hayatta tanışmanın çok korkutucu olmadığını ifade etmiş ve "Daha çok sinir bozucu diyebilirim çünkü onları uzun zamandır tanıyorum ve çok önemsiyorum" demişti. Koch, dizinin prömiyerinden birkaç gün sonra Kim Kardashian, Khloe Kardashian ve Kris Jenner ile birlikte hapishanede kardeşleri ziyaret etti.

Kardeşler psikolojik, fiziksel ve cinsel taciz mağduruydu

“Canavarlar: Lyle ve Erik Menendez Hikayesi”, 1989'da anne babaları Jose ve Kitty Menendez'i öldüren ve 1996'dan beri müebbet hapis cezası çeken kardeşler Lyle ve Erik Menendez'in hikayesini anlatıyor.

Savcılık, Jose ve Kitty'nin ailenin 14 milyon dolardan fazla serveti nedeniyle öldürüldüğünü savunurken, Menendez kardeşler devam eden psikolojik, fiziksel ve cinsel tacize maruz kaldıktan sonra anne babalarını öldürdüklerini ileri sürdüler.

2005'te Erik, "Yaptığım şeyin doğru veya haklı olduğunu söylemiyorum. Hapse girmem gerekiyordu. Ama hayatıma başka bir çocuk koy ve ne olacağını gör. Ya benim hayatım ya da anne babamın hayatı olduğunu hissettim. Tutuklanmak çok rahatlatıcıydı. Hayatım bitmişti ve mutluydum. Parayı istemiyordum" açıklamasında bulunmuştu.