Gündem

"Çocuksu samimiyetle dile getirilen bu gerçek, milyonlarca insanın zihninden geçirdiği hayaldir"

"Tek adam rejimi, Türkiye'yi sadece bir yıl içinde işte bu hale getirdi"

24 Nisan 2019 07:25

bir televizyon kanalında canlı yayına katılan bir öğrenciye gelecek planları soruldu. Öğrenci, “Almanya Köln Üniversitesi’nde tıp okumak istiyorum, ondan sonra da belki Alman vatandaşı olurum” cevabını verdi. Öğrencinin cevabı sosyal medyada gündem oldu. Sözcü yazarı Yılmaz Özdil, "Çocuksu samimiyetle dile getirilen bu gerçek, aslında şu anda milyonlarca insanın itiraf etmese bile zihninden geçirdiği hayaldir" diye yazdı. 

Özdil Sözcü'deki yazısında cumhuriyetin ilk yıllarında Alman profesörlerin Türkiye'ye geldiğini bugünse çocuk yaştakilerin ülkeden gitmek istediğini söyledi. Özdil yazısının bir bölümünde şunları kaydetti: 

...23 Nisan 2019…
Egemenlik halktan geri alındı, tekrar saraya verildi, henüz bir yıl oldu.

Tek adam rejimine alkış tutan yalaka bir haber kanalımızda, 23 Nisan vesilesiyle çocuklarımıza mikrofon uzatıldı, geleceğe dair hayalleri soruldu…
14-15 yaşındaki pırıl pırıl bir evladımız, üniversiteyi Almanya'da okumak istediğini söyledi, “sonra da belki Alman vatandaşı olurum” dedi!

Alman profesörlerin kaçıp sığındığı Türkiye'den… Çocuklarımızın bile Almanya'ya kaçıp, Alman vatandaşı olmak istediği Türkiye'ye geldik.

İleri demokrasi sosuyla millete yedirilen tek adam rejimi, Türkiye Cumhuriyeti'ni sadece bir yıl içinde işte bu hale getirdi.

Çocuksu samimiyetle dile getirilen bu gerçek, aslında şu anda milyonlarca insanın itiraf etmese bile zihninden geçirdiği hayaldir.

Bana göre, Türkiye'nin kafa yorulması gereken en önemli meselesi budur.

Bu yönetim biçiminde ısrar edilirse, üç beş sene sonra 23 Nisan'da sembolik olarak koltuğa oturtulacak çocuk bile bulunamayabilir!

Yazının tamamı için tıklayın