Dünya

Cinayet zanlısı kadının davası yıllar sonra tekrar görülecek

Kocasını öldüren kadının olay anında psikolojik sorunları olduğu ortaya çıktı

01 Mart 2019 13:30

T24 Dış Haberler

Kocasını çekiçle öldürdükten sonra müebbet hapis cezasına çarptırılan 65 yaşındaki Sally Challen'ın davasının yeniden görülmesine karar verildi. Kocasıyla evliliklerini "40 yıllık baskı ve aşağılanma" olarak niteleyen Challen, kararı video-konferans üzerinden duyunca göz yaşlarına boğuldu.

The Guardian'ın haberine göre İngiltere'nin Surrey kentinde 61 yaşındaki kocasından ayrı yaşayan Sally Challen, 2010 yılında kocasını 20 çekiç darbesiyle öldürmüştü. Kocasından taciz gördüğünü ve tehdit edildiğini belirten Challen, eşini öldürdüğünü itiraf ederken mesuliyetin sadece kendisine ait olmadığını belirtti. 2011 yılında görülen davada savcılık, Challen'ın eşinin kendisini aldattığından şüphelendiğini öne sürmüştü. Ancak geçen günlerde yeni bir psikiyatrist raporu ortaya çıktı. Sally Challen 8 yıldır hapis yatıyordu. Challen'ın davası 2 ay içinde tekrar görülecek.

Psikiyatrist raporu durumu aydınlattı

Üst mahkeme, kriminal psikiyatristin görüşü üzerine kadının olay zamanında iki psikolojik sorunu olduğunu dikkate aldı ve cinayet davasının yeniden görülmesine, ayrıca toplanan yeni delillerin dava dosyasına eklenmesine karar verdi.

Challen'ın karardan memnun olan oğlu David Challen da annesine destek vererek, "Annemizin maruz kaldığı taciz ve psikolojik durumu hiçbir zaman dikkate alınmamıştı" dedi.