Dünya

Çin Dışişleri Bakanı: Birileri Çin ve ABD'yi yeni bir Soğuk Savaş'a doğru itiyor

"Yeni Koronavirüs'ün yıkıcı etkilerinin yanısıra ABD'nin yaydığı siyasi virüs var"

24 Mayıs 2020 11:06

T24 Dış Haberler

Çin Dışişleri Bakanı Wang Yi, ABD ile Çin arasında yeni tip Koronavirüs (Covid-19) pandemisi sırasında yükselen gerilime ilişkin konuştu. Yi, "ABD'de bazı siyasi güçlerin Çin-ABD ilişkilerini rehin alarak iki ülkeyi yeni bir Soğuk Savaş'a doğru ittiği dikkatimizi çekiyor" ifadelerini kullandı. 

Sputnik'te yer alan habere göre, ABD'nin yeni tip Koronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle Çin'i suçlayan açıklamalarının ardından tırmanan gerilime ilişkin konuşan Çin Dışişleri Bakanı Wang Yi, ABD'de bazı güçlerin iki ülkeyi yeni bir Soğuk Savaş'a doğru ittiğini söyledi. Yi, iki devletin barışçıl çözümler bulması gerektiğini söyledi. Öte yandan ABD'nin Hong Kong konusunda müdahaleci tavrından rahatsızlık duyduklarını söyleyen Yi, "Yabancı müdahale kabul edilemez" dedi. 

Yi, ABD'nin Missouri ve Mississipi eyaletlerinin Pekin'in Koronavirüs salgınını ele alış biçiminin soruşturulması için açtığı davalara tepki gösterdi ve hiçbir hukuki zemini olmadığını söyledi. Yi, "Yeni Koronavirüs'ün yıkıcı etkilerinin yanısıra ABD'nin yaydığı siyasi virüs var. Bu siyasi virüs Çin'e saldırmak için elinden gelen hiçbir fırsatı kaçırmıyor. Bazı politikacılar yalan söyleyerek Çin'i hedef alıyor" dedi.