Gündem

Cihangir İslam: Aldığımız bazı duyumlara göre bazı bakanlar YSK'yı arıyor

"Mazbata fetişizmi, seçim yoluyla darbe, varlık kuyrukları, eksi büyüme gibi bir takım kavramlar tedavüle sunuldu"

11 Nisan 2019 21:00

Saadet Partisi Milletvekili Cihangir İslam, bazı bakanların YSK'yı aradığı iddiasında bulundu. "Şu anda aldığımız duyumlar seçimde aktif rol oynayan bazı bakanların YSK üyelerini aradığı şeklinde" dedi.

Sputnik'ten Yavuz Oğhan'a konuşan İslam, KHK ile kişileri alt alta dizerek binlerce kişinin çeşitli haklardan mahrum edildiklerini şimdi de seçilme haklarının ellerinden alındığını söyledi.

İslam, "Yürütmenin kararları baz olarak alınıyor, bu karar mahkemeye de götürülemiyor. Yüksek yargının verecebileceği kararı yürütme vermiş oluyor. Millet bu insanları seçmiş, siz yürütmenin kararını dikkate alıp belediye başkanlığını engelliyorsunuz. Türkiye acilen bu durumdan çıkmalı, mazbatalar başkanlara verilmelidir" açıklamasını yaptı.

 

AKP'nin İstanbul'da seçimlerin yenilenmesi konusundaki itirazlarına ilişkin ortaya konulmuş ikna edici, hileyi çağrıştıracak kanıtların bulunmadığını belirten İslam, "Büyükçekmece olayında da insanları ikna edecek bir kanıt göremedim. İstanbul seçimleri bitmiştir. Kazanan Sayın İmamoğlu'dur"dedi.

Seçim sürecinde ve seçim sonrasında iktidarın ve medyanın kullandığı dili de eleştiren Saadet Partisi Milletvekili İslam, "Mazbata fetişizmi, seçim yoluyla darbe, varlık kuyrukları, eksi büyüme gibi bir takım kavramlar tedavüle sunuldu. Seçim, iktidarı darbesiz ve kansız değiştirmenin tek yoludur. Seçim sonuçlarını tanımaz hale gelirseniz Türkiyeyi kargaşaya, kaosa itersiniz. İktidarın bir an önce bu dilden vazgeçmesini bekliyorum" ifadelerini kullandı.