Gündem

Çiğli Belediyesi'nde işçi dayanışması; arkadaşlarının işten çıkarılmasını protesto eden 700 çalışan iş bıraktı

"Üretimden gelen gücümüzü kullanacağımızın bilinmesini istiyoruz"

29 Nisan 2019 13:47

Çiğli Belediyesi'nde 7 kişinin işten çıkartılmasını protesto için 700 işçi iş bıraktı. Genel-İş, işçilerin yeniden işe alınması çağrısı yaptı.

Belediyenin Harmandalı Mahallesi’ndeki şantiye binasında toplanan işçiler, işe çıkmadı. DİSK Genel İş Sendikası 5 No’lu Şube Başkanı Ali Haydar Kara da işçilerle görüştü. Kara, şantiye önünde yaptığı açıklamada, geçen cuma DİSK üyesi 7 işçinin belediye yönetimi tarafından işine son verildiğini söyledi.

Belediye yetkilileriyle görüştüklerini ifade eden Kara, şu açıklamada bulundu: 

“Arkadaşlarımızın işe gelmediği ve verilen görevi yapmadığı gerekçesiyle işten çıkarıldığı belirtiliyor. Ancak bu arkadaşlarımız işlerini zamanında yapan kişilerdir. İşverenin yaptığı bu hatadan vazgeçmesini istiyoruz. Bir çözüm olursa kaldığımız yerden işlerimize devam edeceğiz. Aksi durumda üretimden gelen gücümüzü kullanacağımızın bilinmesini istiyoruz. Şu an temizlik işleri de dahil belediyede bir çalışma yok. Toplam 700 çalışan iş bırakmış oldu.”

Öte yandan, Çiğli Belediye Başkanı Selim Utku Gümrükçü, işçilerinin iş bırakma eylemine ilişkin herhangi açıklama yapmayacağını belirtti.