Ekonomi

Çiğdem Toker: Hazine ile MB arasındaki o protokolün amacı döviz piyasalarındaki arz-talep dengesine ve likidite tesisine katkıysa, bugünkü halimiz nedir?

19 Nisan 2021 09:59

Sözcü yazarı Çiğdem Toker, bugünkü yazısında CHP’nin Merkez Bankası rezervinden eritildiğini ileri sürdüğü 128 milyar doları yazdı. Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu’nun söz konusu 128 milyar dolar açıklamasına değinen Toker, “Hazine ile Merkez Bankası arasındaki o protokolün amacı döviz piyasalarındaki arz-talep dengesine ve likidite tesisine katkıysa, bugünkü halimiz nedir?” diye sordu.

Toker, “Merkez Bankası'nın işleyişini bilenler için ikna edici olmadı. Açıklamalar ard arda geldi. Gazeteci olarak Merkez Bankası'nın bütün önemli adımlarını internet sitesinden paylaştığı, kamuoyuna ayrıntılı duyurular yaptığı zamanları bilenlerdenim. O yüzden Merkez Bankası'nın bu müdahaleyi neden Hazine'yle protokol imzalayarak yaptığı, önceki dönemlerde döviz satışları kamuoyuna açıklanırken, bu satışların neden kapalı olduğu, satılan dövizlerin adresinin nereler olduğu cevapsızken inandırıcı olunamaz” ifadelerini kullandı.

Yazının tamamını okumak için tıklayın.

"Herhangi bir kesime, banka veya firmaya ayrıcalıklı döviz işlemi gerçekleştirilmesi söz konusu değil" diyen Kavcıoğlu, döviz alım-satımlarının koordinasyon içerisinde yapılabilmesi için Şubat 2017'de Hazine Müsteşarlığı ile protokol imzaladıklarını belirtmişti.

Kavcıoğlu’nun açıklaması için tıklayın.