Gündem

CHP Yönetimi, İmamoğlu'nun durumunu değerlendirmek üzere İstanbul'da toplanıyor

CHP kurmayları, İmamoğlu'nun beraat etmesini beklediklerini ifade ederken, iktidar tarafından oluşturulan olumsuz algılara karşı da hazırlıklı olduklarını belirtiyorlar

24 Eylül 2024 07:55

T24 Haber Merkezi

CHP yöneticileri ve avukatlar, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun "siyasi yasak" içerebilecek dava dosyasını görüşmek üzere bugün İstanbul'da bir araya gelecek. Toplantıda, İmamoğlu'na yöneltilen suçlamalar ve olası istinaf kararları değerlendirilecek.

İmamoğlu'nun durumu ve partinin stratejisi görüşülecek

Cumhuriet'ten Sarp Sağkal'ın haberine göre, Toplantı, İBB Başkanı İmamoğlu'nun Yüksek Seçim Kurulu (YSK) üyelerine yönelik "ahmak" ifadesi nedeniyle yargılandığı davanın sonuçlarına dair CHP'nin tepkilerini belirlemek amacıyla düzenleniyor. Parti, İmamoğlu'na olası bir siyasi yasak getirilmesi ihtimaline karşı stratejisini belirleyecek. CHP'nin hukuk ve seçim işlerinden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gül Çiftci, medya ve halkla ilişkilerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Burhanettin Bulut, yerel yönetimlerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek gibi isimler bu kritik toplantıda yer alacak.

Parti içi görüşler ve beklentiler

CHP kurmayları, İmamoğlu'nun beraat etmesini beklediklerini ifade ederken, iktidar tarafından oluşturulan olumsuz algılara karşı da hazırlıklı olduklarını belirtiyorlar. Partililer, İmamoğlu'na yönelik davanın siyasi amaçlı olduğunu ve hukukun siyasi amaçlar için kullanıldığını iddia ediyor. Toplantıya katılan CHP liderleri ve hukukçular, duruma göre alınacak siyasi kararların ne olabileceğini ve İmamoğlu'na destek stratejilerini tartışacaklar.

Beklenen sonuçlar ve ilerleyiş

Toplantının ardından herhangi bir resmi açıklama yapılması beklenmiyor; ancak, partinin İmamoğlu ile ilgili alacağı kararlar ve vereceği tepkiler, siyasi gelişmeler ışığında şekillenecek. CHP, İmamoğlu'nun siyasi yasakla karşı karşıya kalması durumunda ortaya çıkacak hukuki ve siyasi sonuçlara karşı kapsamlı bir planlama yapmayı hedefliyor.


Kızılcık Şerbeti’nin iftiracı “deli kadınları” iş başında; Sönmez ve Pembe’ye sevgili adayı yok mu?