Gündem

CHP, Yalova'da 700 oy farkla kazandı

"Geçen sefer sayıyla yendik olmadı, ondan sonra tuşla yendik olmadı. Bilemiyorum, başka yöntemi var mı? "

01 Nisan 2019 02:51

31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri Yalova'da kıran kırana bir yarışa sahne oldu. Geçtiğimiz yerel seçimlerde 28 oy farkla kazanan CHP'li Vefa Salman, bu seçimde 700 oy farkla seçimin kazananı oldu.

Neredeyse her seçimde az sayıda oy farkıyla gündeme gelen Yalova'da bu seçimi de kazanan Salman, oy sayımının ardından yaptığı açıklamada "Yenilen pehlivan, güreşe doymazmış. Geçen sefer sayıyla yendik olmadı, ondan sonra tuşla yendik olmadı. Bilemiyorum, başka yöntemi var mı? Nakavtla yendiğimizi düşünüyorum ben" ifadelerini kullandı.

Gazetecilerden birinin "Sonuçlara itiraz olur mu?" sorusunu da yanıtlayan Salman, 2014 seçimlerini hatırlatarak, "İtiraz olur mu, olmaz mı bilemem; ancak 2014'te geriye gittiğimde ilk seçimi 28 oyla almıştık. 100 kişiye itiraz etmişlerdi. Ayağı yere basmayan itirazlardı. Neden? 'Ölü oy kullandı' dediler, 'Asker oy kullandı' dediler. Bunların hepsi boştu, doğru değildi. O şekilde ben de bizzat tespit ettim. Ondan sonra kısıtlıların oy kullandığı yönünde bir tespit oldu. O da 2 oyla gitti, geldi. Velhasılkelam 6 oya düşmüştü. 2 veya 1 oy yüzünden Yüksek Seçim Kurulu'na gidip, seçim yenilendi. Ondan sonraki seçimi de 228 oyla aldık. 228'in üzerine ne koyduğumuz da ortada. 357 oyla kazandığımıza göre valla neye itiraz edecekler, bilemiyorum. Hani derler ya bizde çok güzel bir söz var, 'Yenilen pehlivan güreşe doymazmış'. Geçen sefer sayıyla yendik olmadı, ondan sonra tuşla yendik olmadı. Bilemiyorum başka yöntemi var mı yenmenin? Nakavtla yendiğimizi düşünüyorum ben" diye konuştu.

Yalova Adliyesi önünde tezahürat eşliğinde, meşalelerle karşılanan Başkan Salman, "Sizlerden özür diliyorum. Sizleri yine adliye kapılarına düşürdüm; ama benim günahım yok, ne yapayım. Yenilen pehlivan güreşe doymuyor. Biraz sonra adliyeye döneceğiz. Eşeği sağlam kazığa bağlamak lazım. 357 oyla kazandık. Hepinizin emeği çok. Hakkım anamın ak sütü gibi helal olsun. Siz de hakkınızı helal edin, 2 seçimdir yoruyorum sizi" dedi.

Vefa Salman kimdir?

Vefa Salman, 1965 yılında Yalova'da doğdu. Uludağ Üniversitesi Veteriner Fakültesinden 1987'de mezun olan Salman daha sonra bir süre ticaretle uğraştı. İstanbul Veteriner Hekimler Odası Yalova Temsilciliği ile Yalova Üniversitesi Yaptırma ve Yaşatma Derneği Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerinde bulunan Salman, iki dönem CHP İl Yönetim Kurulu Üyeliğini yürüttü. Salman, bazı derneklerde de yöneticilik yaptı.