Gündem

CHP'nin Sancaktepe itiraz kabul edildi

Sancaktepe birinci bölgede sandıkların tamamı yeniden sayılacak

02 Nisan 2019 16:50

CHP'nin Sancaktepe İlçe Seçim Kurulu’na sandıkların tamamının yeniden sayılması için yaptığı başvuru kabul edildi. Sancaktepe birinci bölgede sandıkların tamamı yeniden sayılacak.

Sancaktepe'de resmi olmayan seçim sonuçlarına göre,  AKP Belediye Başkan Adayı Şeyma Döğücü yüzde 49.88, CHP Belediye Başkan Adayı Özgen Nama yüzde 47.2 oranında oy almıştı.

Birgün'de yer alan habere göre, CHP'nin Sancaktepe Belediye Başkan Adayı Özgen Nama, bugün CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Genel Başkan Yardımcıları Seyit Torun, Fethi Açıkel, CHP Hukuk Komisyonu Başkanı ve İstanbul Milletvekili Prof.  İbrahim Kaboğlu ve Muğla milletvekili Mürsel Alba ve büyük bir seçmen kitlesi eşliğinde Sancaktepe İlçe Seçim Kurulu’na sandıkların tamamının yeniden sayılması için yazılı başvuru yaptı. Bu başvuru sonucunda, Sancaktepe Birinci Bölge’de bütün sandıkların yeniden sayılması karar alınırken, Sancaktepe İkinci Bölge’de karar için değerlendirme sürüyor.

İtiraz dilekçesinin verilmesinin ardından açıklama yapan Sancaktepe Belediye Başkan Adayı Özgen Nama, "Sandıklarda yapılan manipülasyonlara itiraz etmek için 2 gündür 48 saat aralıksız uyumadık. Tüm avukat arkadaşlarımız ve milletvekili genel başkan yardımcılarımız Profesör İbrahim Kaboğlu hocamızın eşliğinde yüzlerce mazbataya itirazlarımızı yaptık" dedi.

İbrahim Kaboğlu ise, "Sandık, demokrasidir. Ama sandığın, seçimin anayasanın gösterdiği kurallara uygun olarak yapılması gerekiyor. O da seçmenlerin kullandıkları oyların sonuçlara düzgün olarak yansımasıdır. Bizim burada incelediğimiz yüzlerce oy, sonuç tutanakları, birleştirme tutanakları, seçmen iradesini anayasaya ve ilgili yasalara uygun olarak yansıtmadığını gözlemlemiş bulunuyoruz. Bu bakımdan örnek olarak 360 seçim tutanağına karşı sandığa karşı başvuruda bulunduk" şeklinde konuştu.

Özgür Özel de, “Cumhuriyet Halk Partisi'nin şu anda 120 milletvekili İstanbul'dadır. Ve İstanbul'daki ilçe seçim kurullarında itirazlar, tamamlanana kadar atılmış olan oyların içinde bulunduğu mühürlü çuvalların toplandığı merkezlerdir. 24 saat esasına göre değişimli olarak nöbet tutuyorlar" diye konuştu.