Gündem

CHP'nin Adalar adayı Erdem Gül: Hayvanlara asla eziyet edilmediği bir ada istiyoruz

"Hiçbir canlıya eziyeti kabul edemeyiz"

27 Mart 2019 13:40

Cumhuriyet Gazetesinin Ankara Bürosu Haber Müdürüyken “MİT TIR’ları” haberi ile tutuklanıp hapis yatan gazeteci Erdem Gül İstanbul'un Adalar ilçesinde CHP'nin Belediye Başkan adayı oldu. Gül, Adalar'daki taşıma seçmen ve fayton sorunuyla ilgili konuştu. Seçim çalışmalarını yürüten Gül, "Fayton meselesini Büyükşehir ve iktidar da biraz kaşıyor" dedi.

Faytonlardaki atların kötü koşullarda çalıştırılmasıyla ilgili konuşan Gül, "Fayton meselesini Büyükşehir ve iktidar da biraz kaşıyor. Onların tamamen kaldırma gibi bir girişimi vardı. Ama bunun adalar için sembolik bir değeri var. Buradan geçinen insanlar var. Tabi ki koşulların mutlaka iyileştirilmesi gerekir. Hayvanlara asla eziyet edilmediği bir ada istiyoruz. Hiçbir canlıya eziyeti kabul edemeyiz. Bu sorunu hem onlarla hem ada halkıyla konuşarak çözmemiz gerekiyor" dedi.

Gazete Duvar'dan Sadık Güleç'e konuşan Gül, Adalar'daki taşıma seçmen iddialarına dair şu ifadeleri kullandı:

"Adalar’da 12 bin seçmen var. Buranın seçmen sayısı düşük olduğu için, üç yüzlü beş yüzlü seçmen sayıları ile buranın sonucu değiştirilebiliyor. CHP örgütü gerekli itirazları yaptı. Ancak tahmin ediyorum yine de beş yüzün üzerinde bir seçmen kaldı. Ben adadaki seçmenlerimizin bilinç düzeyinin yüksek olduğunu düşünüyorum. Onlarda AK Parti’nin İstanbul’u nasıl bir betona çevirdiğinin farkındalar. Adalara da böyle bir şeyin olmasına izin vermeyeceklerdir. Ben taşıma seçmene rağmen kazanacağımızı düşünüyorum"

31 Mart yerel seçim sürecinde toplumun kutuplaştırıldığını ifade eden Gül, sahadaki gözlemlerini şöyle aktardı:

"Türkiye’nin üzerinde bir kutuplaştırma, ötekileştirme süreçlerinden geçiyoruz. Bunu yoğun olarak yaşıyoruz. Temposu yüksek ve aşırı dozda Türkiye kutuplaştırılmaya çalışılıyor. Ama aşağıda tabanda böyle bir mahallelerin bölünmüşlüğü yok. Halk daha barışık ve bir arada yaşıyor. Farklı farklı partilere oy verenleri de söylüyorum. En çok talep edilen biraz daha dertleşme ortamının, konuşma ortamının, eleştiri ortamının, tartışma ortamının ve kendini ifade edebilme ortamının sağlanması. Böyle bir iklim isteniyor. Yani tepenin aksine, halktaki durum bu. En çok istenen siyasetin halktan kopuk olmaması, halkın konuşmasına halkın kendini ifade edilmesine destek verilmesi. Genel olarak, yani adalar özelinde değil ama, genel talep olarak ben bunu görüyorum."