Gündem

CHP’nin 23 Haziran stratejisi ‘İmamoğlu’ ve ‘ hukuk’

CHP, YSK kararının ardından yaptığı kapsamlı toplantılarda yönünü belirlemeye çalışıyor.

07 Mayıs 2019 15:53

CHP, 23 Haziran İstanbul seçim stratejisinin ana hatlarını belirledi. CHP, Ekrem İmamoğlu merkezli hukukun önemli olduğunu vurgulayan bir mücadele verecek. Buna göre, İmamoğlu, sahada aktif olarak kendini ve projelerini anlatırken, Meclis Grubu da YSK kararındaki hukuksuzluğu, bunun sonuçlarını her zeminde anlatacak.

CHP İstanbul Milletvekili Erdoğan Toprak, İstanbul seçimini iptal eden Yüksek Seçim Kurulu (YSK) kararının ardından yapılan kapsamlı toplantılarda masaya yatırılan konular hakkında T24’e bilgi verdi. “CHP olarak ve adayına oy veren bileşenler olarak bu seçimi tekrar alabileceğimiz fikri net bir şekilde bizde oturmuş durumda hiç başka yolu yok” diyen Toprak’ın 23 Haziran yol haritasına ilişkin değerlendirmeleri şöyle:

“Türkiye farkına varmadan belli koltuklar için kendi çadır direğini kesiyor”

Türkiye’de dün akşam YSK’nin aldığı bir karar var. Seçimlerin bundan sonraki sürecine büyük darbe vuran karar var. Onu değerlendirdik. Kazandığımız bir seçim vardı, hukuk eliyle, hukuk garabetiyle elimizden alındı. Masaya bunları yatırdık.

CHP olarak ve adayına oy veren bileşenler olarak bu seçimi tekrar alabileceğimiz fikri net bir şekilde bizde oturmuş durumda hiç başka yolu yok. Bu moralle bu toplantılardan çıkan sonuçlar partinin yetkili kurullar, Parti Meclisi (PM), parlamento grubu, adayı ve genel başkanı hepsinde gördüğümüz bu seçimleri büyük haksızlıklar vardır, Türkiye büyük kayıplara girmiştir, hukuk devleti tartışılır olmuştur ama buna rağmen seçim görünüyorsa buna da hazır olduğumuzun mesajını veriyor. Önümüzde zor bir süreç bekliyor.

Yol haritasında adayımızın kendi projelerini açıklamak var, halka dokunmak var, o şehrin kaynaklarını o kentin insanların geleceğine harcamak var, kadına, işsizine, çocuğuna, yoksuluna harcamak var, bunları adayımız açıklayacak. Biz de parlamento gurubu olarak hukukun ne kadar önemli olduğunu söyleyeceğiz. Şu anda Türkiye farkına varmadan belli koltuklar için kendi çadır direğini kesiyor.

Hukuk bu ülkede mal güvenliği, can güvenliği ve huzurdur. Yarın öbür gün bu hukuksuzluğun başkasının hayatında nelere mal olacağını kim bilebilir. Sizin malınızı gasp edecek ve yargı da bir eleman bulacak ve sizin malınız elinizden gitmiş olacak. Namus güvenliğidir diyoruz, biri gelecek bir şey yapacak ve araya hukukçuları koyacaklar beraat kararı alacaklar. Bu çok hassas bir konu. Bir kere delindi mi devam eder böyle kötü bir süreç var.

Kampanya iki ayaklı olacak. Biri Ekrem İmamoğlu kendini anlatacak, bizler de parlamentoda çalışarak hukukun ne kadar önemli olduğunu, hukuk garabetini anlatmaya ve Türkiye’ye nelere mal olduğunu anlatmaya çalışacağız.

 CHP’nin kapalı toplantıları

CHP’de YSK kararını ardından dün akşamdan başlayan hızlı trafik bugünde devam etti. CHP Genel Merkezi’nde Ekrem İmamoğlu’nun da katıldığı basına kapalı toplantıda sadece birkaç kişiden boykot’ talebi yapıldı. İmamoğlu’nun da duygusal bir konuşma yaptığı belirtildi.