Seçim 2024

CHP Milletvekili İnan Alp: AK Parti, az oy farkı olan il ve ilçelere seçmen olarak asker ve polis kaydırıyor!

29 Şubat 2024 22:21

CHP Kars Milletvekili İnan Akgün Alp, 31 Mart Mahalli İdareler ve Yerel Yönetimler seçimleri öncesinde, AKP'nin “seçmen mobilizasyonu” yaptığını söyledi. Alp, az oy farkı olan bölgelere asker ve polislerin seçmen olarak kaydırıldığını ifade etti.

Meclis’te görüşülen seçim güvenliğinin araştırılması için verilen önergede CHP Grubu adına söz alan CHP Kars Milletvekili İnan Akgün Alp, “31 Mart seçimlerinde AK Parti nasıl hazırlanmış? Bu sefer farklı bir yöntem de deniyorlar. Bir seçmen mobilizasyonu yapmışlar, seçmen mobilizasyonu deniyorlar. Az oy farkıyla seçim sonuçlarının değiştiği Anadolu'nun bazı ilçelerine ve bazı illere askerlerimizi ve polislerimizi seçmen olarak kaydırmak suretiyle o illerin ve ilçelerin seçim sonuçlarını değiştirmeyi umuyorlar” dedi.

"Bu sizin için sonun başlangıcı olacak"

Bu yöntemin AKP için “sonun başlangıcı” olduğunu söyleyen CHP’li Alp, “Sizin iki önemli iddianız vardı. Askerî vesayetle mücadele edecektiniz ve millî iradenin üstünlüğünü savunuyordunuz. Bugün, askerleri ve polisleri seçmen olarak kaydetmek suretiyle ordu artı AK Parti eşittir iktidar denklemi kurmaya çalışıyorsunuz. İşte, bu sizin fikri olarak sonunuzu getirecektir, uyarıyorum. Ordu artı AK Parti eşittir iktidar denklemi getireceksiniz. Siz eğer böyle yaparsanız ‘peygamber ocağı’ dediğimiz asker ocağını AK Parti'nin seçim otobüsüne bindireceksiniz, bu da sizin için sonun başlangıcı olacak çünkü ocak hepimizindir, bütün ülkenindir, bu askerler ve polisler hepimizindir” diye konuştu.

"Kars'a seçmen olarak kaydırdığınız 3.500 askerimizi oy kullandıkları okul kapısında bekliyor olacağım"

Alp sözlerini şöyle sürdürdü:

“Ben 31 Mart seçimlerinde Kars'ta olacağım Kars Milletvekili olarak. Kars'a seçmen olarak kaydırdığınız 3.500 askerimizi oy kullandıkları okul kapısında bekliyor olacağım ve onların gözlerine bakacağım, Trabzon'dan sevk edip Kars'ta seçimin sonucunu değiştirmeyi umduğunuz askerlerimize vicdani bir seslenişim olacak 31 Mart günü. Hulusi Akar'ı bu işten vazgeçmeye davet ediyorum, askerimizi ve polisimizi siyasete daha fazla alet etmemeye sizi çağırıyorum.”