Gündem

CHP'li Yüceer: Sahte içkinin yaygınlaşmasının nedeni AKP; iktidar yaşam tarzına müdahale için alkole getirdiği olağanüstü vergilerden vazgeçmeli

Tekirdağ'da sahte içkiden ölenlerin sayısı 12'ye yükseldi

08 Temmuz 2021 08:24

CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, 24 Haziran’dan bu yana Çorlu’da sahte içki nedeniyle ölenlerin sayısının 12’ye yükselmesine dikkati çekerek sorumluları hesap vermeye çağırdı; “İktidar yaşam tarzına müdahale için alkole getirdiği olağanüstü vergilerden vazgeçmeli" çağrısında bulundu.

Yüceer, “Sahte içki sorunu, AKP’nin siyasi tercihle alkole getirdiği aşırı vergiler neticesinde ortaya çıktı. Alkolün en pahalı olduğu üçüncü ülkeyiz, vergi oranı yüzde 70’lere tırmandı. İnsanların yaşam tarzına müdahale etmek için alkollü ürünlere getirilen ağır vergiler binlerce insanı sahte içkiye yönlendiriyor. Her yıl 500’den fazla insanımız sahte içki nedeniyle yaşamını yitiriyor” dedi.

Yüceer, "Sahte içkinin yaygınlaşmasının nedeni AKP. İktidar yaşam tarzına müdahale için alkole getirdiği olağanüstü vergilerden vazgeçmeli, sahte içki üretimine yönelik ciddi denetim yapılmalı, etkili cezalar verilmeli. Sahte içki ölümleri cinayettir. Sorumluları hesap vermeli" ifadelerini kullandı.