Gündem

CHP'li Yılmazkaya: Madem sigara haram, Diyanet'in maaşlarını neden bu vergilerle ödüyorsunuz?

23 Ekim 2019 17:49

CHP Gaziantep Milletvekili Bayram Yılmazkaya Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Sigara haramdır" söyleminden sonra Diyanet’in sigarayla ilgili fetva vermesini eleştirdi. Yılmazkaya “Madem sigara haram diyorsunuz, sigaradan topladığınız vergilerle Diyanet İşleri Başkanı'ndan cami imamlarına kadar tüm Diyanet'in maaşlarını neden bu vergilerle ödüyorsunuz?” diye sordu. 

TBMM genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada “Kuran kurslarında, tarikat yurtlarında çocuklara tecavüz ediliyor ama Diyanet'ten ses yok!” diyen Yılmazkaya "Vatandaştan kuruşu kuruşuna vergi alıp, Ali Ağaoğlu'nun 1 milyar 400 milyon, Mehmet Cengiz'in 425 milyon liralık vergi borcunu silmeniz haram değil, yaptığınız israflar, yediğiniz kul hakları haram değil ama sigara haram!” sözleriyle tepki gösterdi.

Yılmazkaya şöyle konuştu:

“Ülkenin Cumhurbaşkanı haram olmayan bir şeye çıkıp haram diyor, Diyanet hemen arkasından haram diye fetva çıkartıyor.

Kuran'da sigaranın haram olduğuna dair tek bir kelime yok. Fakat faiz, kumar, hırsızlık, yetim malı yemek, rüşvet, israf bunlar Kuran'da haram olmasına rağmen Diyanet'ten ses yok. Kuran kurslarında, tarikat yurtlarında çocuklara tecavüz ediliyor diyanetten ses yok! Ama sigara haram...

AKP Ordu Belediye Başkanı'nın toplamda aldığı 250 bin liralık maaş helal, ama sigara haram!

Vatandaştan kuruşu kuruşuna vergi alıp, Ali Ağaoğlu'nun 1 milyar 400 milyon, Mehmet Cengiz'in 425 milyon liralık vergi borcunu silmeniz haram değil, yaptığınız israflar, yediğiniz kul hakları haram değil ama sigara haram!

Madem sigara haram diyorsunuz sigaradan topladığınız vergilerle Diyanet İşleri Başkanı'ndan cami imamlarına kadar tüm Diyanet'in maaşlarını bu vergilerle neden ödüyorsunuz?”

TIKLAYIN - Erdoğan: Sigara haramdır; tek tip pakete geçiyoruz, duman odalarını devreye alıyoruz