Gündem

CHP’li Tutdere: Vatandaşlarımızı donmaktan kurtarmak için çadır gönderin

14 Şubat 2023 03:46

CHP Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere, "Vatandaşlarımıza, devlet olarak başını sokacağı bir çadır dahi veremedik. En büyük sorun şu anda çadır. Bugün bize ‘donuyoruz, çadır istiyoruz’ talepleri geldi. Bir kez daha çağrı yapıyoruz. Adıyaman’a arama kurtarma ekiplerini gönderemediniz. Vatandaşları zamanında kurtaramadınız. Hiç olmazsa kurtulan vatandaşlarımızı, donmaktan kurtarmak için çadır gönderin. Biraz vicdana gelin” diye konuştu.

Pazartesi (6 Şubat) sabaha karşı saat 04.17'de Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesi merkezli 7,7 büyüklüğünde, saat 13.24'te de Elbistan merkezli 7,6 büyüklüğünde iki deprem meydana geldi. Depremler; Kahramanmaraş, Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Malatya ve Hatay illerinde büyük yıkıma neden oldu. 

TELE 1 canlı yayınında konuşan CHP'li Tutdere, şunları söyledi:

“Depremin ardından 9 milletvekilimiz ile birlikte sahadaydık. Köylerimizde de bütün sahayı arkadaşlarımızla birlikte bizzat dolaşarak yerinde tespitler yaparak, enkaz başında bekleyen vatandaşlarımızın da acılarını paylaşarak, sahadaydık. Bu süreçte acı yaşıyoruz. Kentin en canlı merkeziydi burası. Ancak molozları görüyorsunuz, cadde boyunca enkazlarla dolu.”

"Bugün bir hayalet kente dönüştü Adıyaman"

“Şu anda enkaz altında kurtarılmayı bekleyen binlerce yurttaş var. Aradan 8 gün geçti, arama kurtarma çalışmaları tamamlanamadı. İlk 2 gün ekip yetersizliği, koordinasyon eksiliği nedeniyle çok sayıda yurttaşımız yaşamını yitirdi ve çok sayıda canımızı toprağa verdik. Bugün bir hayalet kente dönüştü Adıyaman. Cenazesini alan toprağa teslim edenler, kenti akın akın terk ediyorlar. Kentte şu anda paranın bir değeri yok. Para geçmiyor. Yaşam yok. Kent, savaştan çıkmış bir kente dönüşmüş dıurumda. Tarifi imkansız bir acıyı yaşıyoruz. Binlerce insanımız yaşamını yitirdi. Binlercesi enkazın altında kurtarılmayı bekliyor. Büyük bir mağduriyet yaşıyoruz.”

"Hiç olmazsa kurtulan vatandaşlarımızı, donmaktan kurtarmak için çadır gönderin"

Tutdere, kentteki en büyük sorunun çadır olduğunu belirterek, açıklamasını şu şekilde sürdürdü:

“Depremden sağ kurtulan vatandaşlarımıza, çadır verememenin utancını ben bir milletvekili olarak yaşıyorum. İnşallah bu ülkeyi yönetenler de bu utancı yaşıyordur. Vatandaşlarımıza, devlet olarak başını sokacağı bir çadır dahi veremedik. En büyük sorun şu anda çadır. Bugün bize ‘donuyoruz, çadır istiyoruz’ talepleri geldi. Bir kez daha çağrı yapıyoruz. Adıyaman’a arama kurtarma ekiplerini gönderemediniz. Vatandaşları zamanında kurtaramadınız. Hiç olmazsa kurtulan vatandaşlarımızı, donmaktan kurtarmak için çadır gönderin. Biraz vicdana gelin”