Gündem

CHP'li Torun'dan Bakan Soylu'ya: Sen daha çadır dağıtamayıp ne yüzle konuşuyorsun?

"Gerçekleri konuşmak istiyorsan hodri meydan!"

22 Şubat 2023 13:33

CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun, "Eksiklik bulmaya çalışanlara söylemek istiyorum, onların belediyeleri de AFAD'ın emri altındadır bir afet zamanında. Kaç saatte gelmişler?" sözlerine yanıt verdi. AFAD'dan önce pek çok bölgeye CHP'li belediyenin ulaştığını söyleyen Torun, Soylu'ya, ”Sen daha çadır dağıtamayıp ne yüzle konuşuyorsun?" dedi.

Torun, Soylu'nun sözlerine  sosyal medya hesabından yanıt verdi. Torun, Soylu'ya, "Aklını başına al Fotoroman Süleyman! Belediyelerimizin arama-kurtarma ekipleri ilk gün bölgeye ulaştı. Onları havalimanlarında bekleten, 'her şeyi ben yapacağım' diye aletlerine el koyan, çalışmalarını geciktiren siz değil misiniz? Sen daha çadır dağıtamayıp ne yüzle konuşuyorsun" sorularını yöneltti.

"Acizleşmeyin, bu millete yalan söylemeyin"

Torun, şunları söyledi:

“Artık bu kadar arsızlık olmaz!  Yardım TIR'larına, 'ben dağıtacağım' diye el koyan, kargo uçaklarına makam araçları yükleten siz değil misiniz? Beceriksizliğinizin faturasını bize çıkaracak kadar acizleşmeyin. Bu millete yalan söylemeyin.

"Teşekkür edeceğiniz yerde iftira atıyorsunuz"

Gerçekleri konuşmak istiyorsan hodri meydan! AFAD’dan önce pek çok bölgeye belediyelerimiz ulaştı. Binlerce vatandaşı belediyelerimiz enkazdan çıkardı. Bölgeye her türlü yardım yapıldı. Teşekkür edeceğiniz yerde iftira atıyorsunuz. Bari personelin alın terine saygısızlık etmeyin.” 

Soylu, dün Hatay'daki Afet Koordinasyon Merkezi'nde yaptığı açıklamada, muhalefet belediyelerini hedef alarak, "Eksiklik bulmaya çalışanlar olabilecektir. Eksiklik bulmaya çalışanlara söylemek istiyorum, onların belediyeleri de AFAD'ın emri altındadır bir afet zamanında. Kaç saatte gelmişler? Kaç saatte? Lütfen kimse vicdansız hareket etmesin" demişti.