Gündem

CHP'li Özkoç'tan Hüseyin Örs açıklaması: AKP zorbalığı daha nereye kadar varacak!

"Bunun hesabını AKP iktidarı ya da bu aşağılık saldırıyı yapan Zafer Işık verecek mi; vermeyecek"

06 Aralık 2022 17:20

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, TBMM Genel Kurulu’nda AKP ve İyi Partili milletvekilleri arasında yaşanan kavga ve AKP Bursa Milletvekili Zafer Işık'ın yumruk attığı İyi Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs’ün hastaneye kaldırılmasıyla ilgili açıklamada bulundu. Özkoç, "Hüseyin Örs, milletvekili olarak kendi fikirlerini söylerken AKP’li milletvekili Zafer Işık tarafından yumruklanıyor. AKP zorbalığı daha nereye kadar varacak? TBMM’de bir milletvekilinin, Allah muhafaza başına bir şey gelse, bunun hesabını kim verecek?" dedi.

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında Meclis’te çıkan kavga ve Hüseyin Örs’ün son durumu hakkında açıklama yaptı. 

İyi Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs’ün uyutulduğunu aktaran Özkoç, şu ifadeleri kullandı: 

"İyi Parti Milletvekili Sayın Hüseyin Örs, dokunulmazlığı olan milletvekili Sayın Hüseyin Örs, kalbinden rahatsız ve kalbinde pil takılı olan Hüseyin Örs, milletvekili olarak kendi fikirlerini söylerken AK Parti Milletvekili Zafer Işık tarafından yumruklanıyor. Yani, AKP zorbalığı daha nereye kadar varacak? 

Şimdi Hüseyin Örs ile ilgili bilgi alıyoruz. Aldığımız bilgi, şu anda kalp ritminin düzeninin sağlanabilmesi için uyutuluyor. Peki bunun hesabını AKP iktidarı ya da bu aşağılık saldırıyı yapan Zafer Işık verecek mi? Vermeyecek. Peki kendi aralarında yaptıkları çok matah bir şeymiş gibi gülüşerek konuşuyorlar mı? Konuşuyorlar.

"AKP iktidarının zorbalıkla yönetim anlayışı işte tam da budur, milletin üzerinde yaratılan baskı da budur"

TBMM'de bir milletvekili, Allah muhafaza başına bir şey gelse, bunun hesabını kim verecek? Hiç kimse. Neden? Çünkü AKP iktidarının zorbalıkla yönetim anlayışı işte tam da budur, milletin üzerinde yaratılan baskı da budur. Biz bunu milletvekiline yaparsak, size ne yapmayız demenin başka bir yoludur. Adalet ve hukuk tanımazlığın en çarpıcı örneklerinden bir tanesidir. Yorumu size bırakıyorum diyorum ama Türkiye'nin getirildiği noktada bu iğrenç durumu şiddetle kınıyorum. Kurumların işleyişi, yargı süreçleri, kuraldan kanundan bağımsız, tek bir kişinin elinde olunca yaşananlar da tam bu oluyor." 

Ne olmuştu? 

TBMM Genel Kurulu’nda İyi Parti ve AKP milletvekilleri arasında yumruklu kavga çıktı. AKP Bursa Milletvekili Zafer Işık, İyi Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs’ün başına yumruk attı. Doktor milletvekillerinden İyi Partili Aylin Cesur, geçtiğimiz sene kalp pili takılan Örs'ün hayati tehlikesinin bulunduğunu ve uyutulduğunu açıkladı. Cesur, "Halk arasında kalp geri döndürülmesi olarak bilinen kardiyo şok tedavisi uygulandı"  dedi.

TIKLAYIN | TBMM'de AKP'li Zafer Işık'ın yumruk attığı İyi Partili Hüseyin Örs yoğun bakıma kaldırıldı; hayati tehlikesi tehlikesi bulunuyor

TIKLAYIN | İyi Partili Örs'e saldıran AKP'li Işık: Genel Kurul’da zaman zaman böyle şeyler olur, özür dilemeyeceğim