Gündem

CHP'li Konuralp: Tolga Şardan'ın gözaltı sürecinin derhal sona erdirilmesi gerek!

01 Kasım 2023 17:25

CHP Ankara Milletvekili ve Dijital Mecralar Komisyonu üyesi Okan Konuralp, gazeteci ve T24 yazarı Tolga Şardan’ın gözaltına alınmasına tepki gösterdi. Tolga Şardan'ın evrensel gazetecilik ilkelerine uygun olarak faaliyetlerini yürüten saygın bir gazeteci olduğunu söyleyen Konuralp, " Bu bağlamda, Tolga Şardan'ın gözaltı sürecinin derhâl sona erdirilmesi gerektiğine duyduğum inancı sizlerle paylaşmak istiyorum" dedi.

T24 yazarı Tolga Şardan, "MİT'in Cumhurbaşkanlığı'na sunduğu 'yargı raporu'nda neler var?" başlıklı yazısı sonrası İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın re'sen başlattığı soruşturma kapsamında gözaltına alındı. 

TIKLAYIN-MİT'in Cumhurbaşkanlığı'na sunduğu yargı raporunu gündeme getiren T24 yazarı Tolga Şardan, gözaltına alındı!

CHP'li Konuralp Şardan'ın gözaltına alınmasına tepki gösterdi. TBB Genel Kurulu'nda konuşan Konuralp şunları söyledi:

“Sayın Başkan, değerli milletvekilleri; kürsüye gelmeden az önce Türkiye'nin saygın gazetecilerinden Tolga Şardan'ın gözaltına alındığı haberini aldık. Tutanaklara geçmesi açısından vurgulamak istiyorum ki Tolga Şardan evrensel gazetecilik ilkelerine uygun olarak gazetecilik faaliyetini yürüten saygın bir gazetecidir, bundan hiç şüphe yoktur. Bu bağlamda, gazeteciler hangi surette olursa olsun yaptıkları haberler nedeniyle gözaltına alınmamalı ve tutuklanmamalıdır. Bu bağlamda, Tolga Şardan'ın gözaltı sürecinin derhâl sona erdirilmesi gerektiğine duyduğum inancı sizlerle paylaşmak istiyorum.”

TIKLAYIN - T24 yazarı Tolga Şardan'ın gözaltına alınmasına sosyal medyada tepki: Gözaltılar, baskılar gazetecileri susturamaz!

TIKLAYIN - Kılıçdaroğlu'ndan gazeteci Tolga Şardan'ın gözaltına alınmasına tepki: Bu karardan derhal dönülmelidir!

TIKLAYIN - Şardan'ın ardından gazeteci Dinçer Gökçe de gözaltına alındı