Ekonomi

Damacanada tavan fiyat uygulanmıyor mu; Ticaret Bakanı, CHP'li Gürer'in sorusunu yanıtladı: Takipteyiz

Gürer, bazı firmaların 15,5 liraya varan zamlar yaptığını belirtti.

28 Şubat 2019 10:36

CHP milletvekili Ömer Fethi Gürer damacana sulardaki tavan fiyat uygulamasına büyük şirketlerce uyulmaması iddiasını Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan'a sordu. 

Soru önergesinde "Sucular ve Meşrubatçılar Esnaf Odası, 19 litre damacana su için 9,5 lira tavan ücret belirlemişti" diyen Gürer "Fiyatının tarifeye bağlı olduğu damacana sular için belirlenen üst limit olan (19 litre) 10 liranın üzerinde satış yaptığı belirlenen işletmelere yönelik denetim yapılmakta mıdır? 2013-2018 yılları arasında 19 litrelik damacana sularının üst limit fiyatlarında yaşanan değişikliklerin miktarı ne kadardır? Yüzde kaç oranında zam yapılmıştır?” sorularını bakanlığa yöneltti.

Evrensel'deki habere göre, Gürer’in önergesine yanıt veren Pekcan, “Bakanlığımız bütün sektörlerde olduğu gibi ambalajlı su sektöründeki fiyat artışlarını da yakından takip etmektedir” dedi.

Bakanın cevabına tepki gösteren Gürer, “Kasım 2018’de başlayan fiyat artışı bazı firmalarda 15,5 TL olmuş. Bakan, fiyat artış gerekçesini sorup yanıt istiyor ve hala yanıt bekliyor” dedi.