Gündem

CHP'li Erkek: AK Parti'nin itirazları mesnetsiz, ilçe seçim kurullarından alınan kararlar da bunu doğrulamaktadır

01 Mayıs 2019 17:29

CHP Hukuk Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek, AKP'nin YSK'ya sunduğu itirazların dayanağının olmadığını belirterek, "Başından beri söylediğimiz gibi AK Parti'nin itirazları mesnetsiz. İlçe seçim kurullarından alınan kararlar da bunu doğrulamaktadır. Ekrem İmamoğlu yine kazandı. Ülkemiz ve İstanbul için hayırlı olsun" dedi.

Kişisel Twitter hesabından paylaşımlarda bulunan Erkek, "39 ilçe toplamında kısıtlı veya hükümlü olup da oy kullanan seçmenin 1400'ü aşmayacağını görüyoruz. Ki bunlar içinde kesinleşmiş yargı kararı olmayanların oyları geçerli; YSK kendisi incelemeye gerek görmeden haksız itirazları reddetmeli. Çünkü sonuca etkili bir durum yok" değerlendirmesinde bulundu.

Erkek'in paylaşımları şöyle:

  • - İstanbul İlçe Seçim kurullarından gelen kararlar inceleniyor. Tüm verileri aleyhimize yorumlasak dahi şu ana dek 18 ilçede kısıtlı ve hükümlü olanlara ilişkin 672 sayısına ulaşabildik.

    - 39 ilçe toplamında kısıtlı veya hükümlü olup da oy kullanan seçmenin 1400'ü aşmayacağını görüyoruz. Ki bunlar içinde kesinleşmiş yargı kararı olmayanların oyları geçerli; YSK kendisi incelemeye gerek görmeden haksız itirazları reddetmeli. Çünkü sonuca etkili bir durum yok.

    - Başından beri söylediğimiz gibi AK Parti'nin itirazları mesnetsiz. İlçe seçim kurullarından alınan kararlar da bunu doğrulamaktadır. Ekrem İmamoğlu yine kazandı. Ülkemiz ve İstanbul için hayırlı olsun..

  •