Gündem

CHP'li Erdoğan Çoban, imar barışına destek veren CHP'lileri hatırlattı: Demeye de dilim varmıyor ama kabahatin çoğu senin canım kardeşim

23 Şubat 2023 18:47

Tokat'ın Almus ilçesine bağlı Akarçay Görümlü Belediye başkanlığını yapan CHP'li Erdoğan Çoban, TBMM'de kabul edilen 'imar yasasına' evet diyen vekillerin isimlerini hatırlattı. Çoban paylaşımında, "Demeye de dilim varmıyor ama kabahatin çoğu senin canım kardeşim" diye yazdı.

AKP’li milletvekillerinin Meclis’e 11 Mayıs 2018’de sunduğu imar affı teklifi 217 ‘kabul’, 5 ‘ret’ oyuyla geçmişti. Ret oylarının tamamı HDP’li milletvekillerinden gelirken CHP'li vekiller; AKP ve MHP’li diğer milletvekilleriyle ‘kabul’ oyu vermişti.

CHP'den 3 dönem belediye başkanlığı yapan Erdoğan Çoban, paylaşımında, "Demeye de dilim varmıyor ama kabahatin çoğu senin canım kardeşim" ifadelerini yazarak, teklife 'evet' oyu veren CHP'li milletvekillerini hatırlattı.

Erdoğan Çoban, paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

"Mevcut Hükümetin İmar Barışı Kanunu çıkardığı TBMM’nin 10 Mayıs 2018 tarihli 98. birleşiminde, birleşime meclisteki toplam 537 milletvekilinden 223’ünün katıldığı, 5 milletvekilinin ret, 217 milletvekilinin de kabul oyu verdiği ret oyu veren milletvekilleri ise HDP'liler olduğu görüldü.

Yasayı kabul eden 209 milletvekilinin AKP’li, 8 milletvekilinin de CHP’li olduğu ortaya çıktı. Kamuoyunda İmar Affı olarak bilinen yasanın kabul edilmesi için oy veren CHP’li milletvekilleri şöyle:

CHP Bursa Milletvekili Lale Karabıyık (mevcut milletvekili)
CHP Mersin Milletvekili Hüseyin Çamak
CHP İstanbul Milletvekili Sibel Özdemir (mevcut milletvekili)
CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş
CHP İzmir Milletvekili Musa Çam
CHP Sakarya Milletvekili Engin Özkoç (mevcut milletvekili)
CHP Samsun Milletvekili Hayati Tekin
CHP Tokat Milletvekili Kadim Durmaz (mevcut milletvekili)

Bu Milletvekilleri milletvekilliğinden istifa etmeyip halen görevlerine devam ediyorlarsa; geriye Nazım Hikmet'in söylediği Kalıyor: “Demeye de dilim varmıyor ama kabahatin çoğu senin, canım kardeşim”

Dönemin CHP'li milletvekili Barış Yarkadaş ise yasa tasarısının 'torba yasaya konulduğunu' söylediği paylaşımında, "CHP’li hiçbir milletvekili imar affına EVET oyu VERMEMİŞ; aksine bu yasaya karşı çıkmıştır. Biz mecliste yasaya defalarca itiraz ettik ve şerh düştük. Meclis tutanaklarında hepsi var." ifadelerini kulllandı.